Sosyal etkinlikler eğitimi sevdirecek

Yatılı olarak düzenleyecekleri YAZ-ET programı hakkında bilgi veren AGD Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Rutin hayat ile planlı bir 24 saat arasında büyük verim farkı var. Sosyal etkinlikler ile çocuklarımıza sevdirerek eğitim vereceğiz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) her yaz aylarında geleneksel olarak düzenlediği Yaz etkinliklerini (YAZ-ET) bu yıl da gerçekleştirecek. Konya genelinde düzenlenecek etkinliklerden farklı olarak AGD Selçuklu Şubesi yatılı YAZ-ET düzenleyecek. Yatılı program ile gençlerin 24 saatinin daha verimli planlanması ve namaz alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor. Sosyal etkinlikler ile zenginleştirilen program hakkında bilgi veren AGD Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “1 Temmuz Pazar akşam namazı ile başlayacak, 10 Ağustos Cuma namazı ile bitecek. 6 Haftalık bir program. 4. sınıfı bitirmiş ile 10. sınıfa kadar olan gençlerimiz katılabilecek. Yatılı bir program planladık. Gençlerimiz Cumartesi Pazar günleri evlerinde olacaklar. Ders programı içinde Kur’an-ı Kerim, hadis, siyer, sure ezberleri, adab-ı muaşeret, temel dini bilgiler gibi çeşitli konular yer alıyor. Bunun yanısıra sosyal faaliyet ve gezilerle de çocuklarımız eğlenirken öğrenecek. Bu sosyal faaliyetler içinde  ata binme, yüzme, go-kart, buz pateni gibi etkinlikler yer alıyor. Yaka Manastırı, Seydişehir Kuğulu Park ve Konya’daki tarihi mekanları evlatlarımıza öğretmek için çeşitli geziler planladık” dedi.

NAMAZ ALIŞKANLIĞI KAZANACAKLAR

Konya genelinde Anadolu Gençlik Derneği şubesi tarafından yaz aylarında uygulanan YAZ-ET’lerin yatılı olmadığını fakat Selçuklu şubesi olarak yatılı bir program düzenlediklerini söyleyen Kara, bunun nedenini şöyle açıkladı: “Şunu özellikle biz söylüyoruz; Müminlerin ilk hesaba çekilecekleri şey namaz. Gençlerimiz hazırlamış olduğumuz programda 5 vakit namazlarını camide kılacaklar. Cami hemen yurdumuzun yanında. Gençlerimiz camide namaz alışkanlığı elde edecek. İlk amacımız bu. İkinci olarak, gündüzlü programda eğitim saati çok sınırlı. Çocuklar hayatlarının büyük bir bölümünü rutin olarak evde geçiriyorlar. Evde geçen rutin hayat ile planlı bir 24 saat arasında eğitim ve verim farkı büyük ölçüde çıkıyor.”

GENÇLER KURSLARDAN AYRILMAK İSTEMEYECEK

Velilerin çocuğum yatılı kurstan sıkılır, zorlanır gibi düşüncelere kapılmaması gerektiğini ifade eden Kara, konuşmasına şöyle devam etti: “Eskiden yatılı kurslarda, veliler hocalara, ‘eti de senin kemiği de senin’ derlermiş. Fakat şu an gençlerimiz böyle bir yapıda değil. Bu gençlerin ilgisini ve dikkatini çekecek, çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz sosyal faaliyetler çocuklarımıza eğitimi sevdirecek. Bir insan sevdiği işte başarılı olur inancındayız. Bu yüzden gençlerimizi eğitime severek katılım sağlayacakları etkinlikler organize ettik. Çocuklarımız sıkılmadan eğitim alacaklar, öğrenecekler. Bir latife yapalım, gençlerimiz iki kere ağlayacak, birincisi ilk yatılı kursa gelirken çekindiği için, son hafta da bu kurstan ayrılmak istemiyorum diye ağlar. Gençlerimiz ayrılmak istemeyecek.”

Yatılı YAZ-ET programlarının Erenköy Otobüs Hareket Merkezi arkasındaki yurtlarında gerçekleştireceklerini ifade eden Kara, velilerin kayıtlar dolmadan, 0507 522 7357 veya 0530 787 0685 numaralı telefonlardan kendileri ile irtibata geçmelerini istedi.

HÂLİD ŞEN

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri