Sosyal bölünmenin önüne geçtik

CHP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Seçim kampanyaları kutuplaşma ve insanların yaşam tarzları biçimleri ile ayrıştırma olarak planlanmışken, bir sosyal bölünmeye gidilirken, Millet İttifakı bu sosyal bölünmenin önüne geçti” dedi

Seçim öncesi AK Parti ile yapılan görüşmeler neticesinde sonuç alamayan Saadet Partisi, ‘İlkeler’ üzerinde anlaşma sağladığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti ile “Millet İttifakı” adı altında bir araya gelmişti. Yüzde 33,9 civarında bir oy alan Millet İttifakı içerisinde yer alan Saadet Partisi vekil çıkarabilmek için CHP listelerinden vekil adayları koymuştu. Bu listeler içerisinde yer alan 2 isim Milletvekili olarak seçildi. Bunlardan birisi de Konya CHP 2. sıra Milletvekili Adayı Abdulkadir Karaduman idi. Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Milletvekili Karaduman, milletvekilliği mazbatasını almak için Konya’ya geldi. Burada Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen’in sorularını yanıtlayan Karaduman, önümüzdeki süreç ile ilgili merak edilenler hakkında konuştu.



**Seçim hakkında değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Bir seçim süreci atlattık. Seçimlerin başta Konyamıza, ülkemize, ve tüm mazlum insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Seçim sürecinde ortaya konulan dil, inşallah seçim sonrasına da aktarılmaz. Seçim sonuçları inşallah, toplumsal barışın sağlanmasına, empatinin gelişmesine vesile olur.

**Saadet Partisi kontenjanından CHP listesinde milletvekili oldunuz. En çok merak edilen soru, Saadet Partisi’ne geçecek misiniz?

Ben Konya’da Millet İttifakı’nın adayı idim. Konya’da 3 kişi Millet ittifakı’ndan milletvekili seçildi. Meselelere aşırı ideolojik yaklaşmanın, özellikle son seçim sürecinde ülkeyi getirdiği noktayı hep birlikte görüyoruz. “Benim düşünceme sahip insanların yaşama hakkı var” deyip diğerlerine yaşama hakkı tanımazsak, bu ideoloji herhangi bir kıymet ifade etmez. Meseleye aidiyetleri yüceltme olarak değil de biraz daha ülke sorunlarının çözümüne dair, hakkın, hukukun ve adaletin bu ülkede, yıpranan kardeşliğin yeniden dizayn edilmesini önemli görüyorum. Bu kapsamda, meseleye biraz önce ifade ettiğim gibi, hakkın hukukun ve adaletin olduğu her yerde siyaset yapmanın mümkün olduğu kanaatindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmamızın sebeplerinden biri de bu.

**Neden Millet İttifakı tercih edildi?

Adaylık sürecime kadar Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı yapıyordum. Saadet Partisi’nde görev almış biri olarak bugün burada milletvekili seçildik. CHP’nin son dönemde ortaya koyduğu parametreler önemli. Bu yaklaşımla birlikte ben özellikle bu seçimde asıl kazananın Millet İttifakı’nın ortaya koymuş olduğu tutumdur diye düşünüyorum. Türkiye’de bir kesim insanların vatan sever, diğer kesim insanların, gayri milli olarak lanse edildiği, bir kesim insanların Müslüman, diğer kesim insanların ise gayri Müslim olarak nitelendirildiği bir dönemde, Saadet Partisi ve CHP’nin bir araya gelmesi, bu ayrışmanın ortadan kaldırılması açısından önemliydi. Türkiye’deki asıl kazanım budur. Seçim kampanyaları kutuplaşma ve insanların yaşam tarzları biçimleri ile ayrıştırma olarak planlanmışken, bir sosyal bölünmeye gidilirken, Millet İttifakı bu sosyal bölünmenin önüne geçti. Asıl kazanım budur. Elbette ki Saadet Partisi’nin, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun, CHP ve Genel Başkan’ın ortaya koyduğu yaklaşımlar, kanaatimce bu ülkenin sosyal bölünmesinin önüne geçmiştir.

**Seçim sürecinde Konya’ya gelmemeniz eleştirildi. Milletvekilliği sürecinde Konya’ya gelip çalışma yapma düşünceniz var mı?

Biz Konya halkının teveccühü ile Konya’yı parlamentoda temsil edeceğiz. Mevlana şehri Konya’nın sorunları ile elbette ki ilgileneceğiz. Türkiye genelinde, yerele yönelik ve Konya’ya yönelik çalışmalarımız olacak. Mutlaka Konya’ya da çalışmalar için gelip, insanların daha mutlu ve müreffeh yaşamaları için çalışacağız.

**Meclis’te ilk yapmayı düşündüğünüz çalışma nedir?

Meclis’e gideceğiz öncelikle bir kayıt süreci var. Ekiplerimiz ciddi bir çalışma sürecine girdi. Bu çalışma ile birlikte şu anda bir literatür çalışması yapılıyor. Bunun devamında kendimize bir yol haritası çıkaracağız. İlk nereden başlayacağız sorusu için erken.

**Konyalılara bir mesajınız var mı?

Konyalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gösterilen yaklaşım son derece önemli. Konyalının takdiri her şeyin üzerindedir. Konya Belde-i Muhayyere olarak önemli bir şehir. İnsanları en az etliekmeği kadar güzel bir ilimiz. Konyalıya, hangi partiye oy verirlerse versinler, AK Parti’ye MHP’ye CHP’ye, İYİ Parti’ye Saadet Partisi’ne, diğer tüm partilere oy verirlerse versinler, tercihleri için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

HÂLİD ŞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri