Sorunların çözüm adresi meclistir

TÜMSİAD Konya Şubesi Başkanı Cemalettin Akpınar, genel seçimden sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Akpınar, Sorunların çözüm adresi TBMMdir dedi

TÜMSİAD Konya Şubesi Başkanı Cemalettin Akpınar, genel seçimden sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Akpınar, “Sorunların çözüm adresi TBMM’dir” dedi.

Halkın seçim ve iradesine tüm kurum ve kuruluşların saygı göstermesi gerektiğine işaret eden TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, “Bilindiği gibi 12 Haziran’da demokrasinin temel faktörlerinden biri olan milletvekili genel seçimleri yapılmıştır. Seçim, halkın yüzde 95’ini temsil edecek şekilde sonuçlanmıştır. Bu seçimde tüm demokrasi mekanizmaları doğru bir şekilde işleyerek sandığa yansımıştır. Tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de halkın seçim ve iradesine bütün kurum ve kuruluşların saygı göstermesi gerekmektedir” dedi.

“YEGÂNE İRADE MERKEZİ TBMM’DİR”

Seçim sonrası yaşanan gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulunan Akpınar, şunları söyledi:

“Ülkemizde son günlerde yaşanan bazı gelişmeler göz önüne alındığında her ne kadar mevcut hukuki düzenlemelere uygun görülse de alınan karar tepkilere sebep olmuştur. TÜMSİAD olarak bu yaşanan olumsuzlukların ve tepkilerin tek çözüm adresini halkın yegane irade merkezi olan TBMM olarak görmekteyiz. Demokrasiye uygun olmayan her türlü olumsuzluğu gidermek için tüm siyasal partilerin ortak akıl ve geniş bir konsensüsle yeni anayasa çalışmalarına başlaması gerekliliğine inanıyoruz.”

EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

Başkan Akpınar, siyasi gelişmelerin ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini de kaydederek, “Sonuç olarak dünyada birçok ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullar göz önüne alınarak bu tür gelişmelerin gelişen ekonomimizi etkileyebileceği akıldan çıkarılmamalıdır.         Yaşanan bu tür olumsuzluklarda çarenin demokrasi içinde aranması, terör ve şiddet yollarına başvurulmaması, yapılacak her türlü mücadelenin demokrasi ve hukuk sınırları çerçevesinde yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri