Sorunlar son bulacak

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman Alakova, Yeni Bahçe ve Boyalı Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek halkın sorunlarını paylaştı
Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, seçim çalışmaları kapsamında Alakova, Yeni Bahçe ve Boyalı Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahallenin sorunlarını dinleyen Yalman, 29 Mart’tan sonra sorunların son bulacağını söyledi.
‘YEREL SEÇİMLER O İLİN GELECEĞİNİ TAYİN EDER’
Yerel seçimlerin önemine değinen bir konuşma yapan Lütfi Yalman, “Türkiye’de genel seçimlere gitmek demek Türkiye’nin nereye gideceğini tayin etmek demektir. Aynı mantıkla düşünüldüğünde yerel seçimler ise o ilin geleceğini tayin etmek anlamına gelir. Bir dönemde yapılan yanlışlıklar yüz yıl boyunca etkilerini sürdürebiliyor. Bu nedenle yatırımları büyük bir titizlikle yapmak gerekir” dedi. Türkiye’nin şu an en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken Lütfi Yalman, “İşsizlik sorunu ancak devlet desteği ile çözülebilecek bir sorundur. Devlet, işsizliği çözmek için çalışmalar yapmalı, yeni istihdam alanları kurmalı, ağır sanayi tesisleri kurulmalı ki işsizlik sorunu çözülebilsin” diye konuştu.
‘ESKİYİ BOYAYIP BİZ YENİ YAPTIK DİYORLAR’
Belediye başkanlarının ‘88 açılış birden yaptık, 5 yılda 500 hizmet yaptık’ gibi söylemlerinin altında yine kendi dönemlerinde temeli atılan hizmetlerin yer aldığına dikkat çeken Yalman, mevcut yönetimin yapılan birçok eserin üzerini boyayarak bunu biz yeni yaptık dediğini söyledi. Yalman, belediye başkanı oldukları zaman tüm mahallelilerin sorunlarını çözeceklerini, mahallere hizmet yaparken mahalle halkı ve muhtarı ile masaya oturup sorunları çözeceklerini ve ‘ben yaptım oldu, siz de kabul edin’ anlayışı içerisinde olmayacaklarını ifade etti.
Belediyenin elinde bulunan gayrimenkulleri tek tek sattığına işaret eden Yalman, “Gayrimenkuller belirli kişilere ucuz fiyatlara satılıyor. Sonra orayı alanlar aldıkları fiyatın 5 katı fiyata satabiliyorlar. Bizim başkanlık yaptığımız dönemde bu tür olaylara rastlanmadı, bundan sonra da yeniden başkan olduğumuzda yaşanmayacak” diye konuştu.
YALANLAR DEĞİL, HİZMETLER KONUŞACAK
Meram ilçesinin bu dönemde fazla bir hizmet alamadığını ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram’a tek bir çivi bile çakılmadığını aktaran Yalman, “Bunların hizmet yaptık dediklerine bakmayın. Eğer gerçekten hizmet yaptılarsa buyursunlar çıksınlar meydana, anlatsınlar ama çıkamazlar çünkü yaptıkları hizmet yok. İnşallah belediye başkanı olduğumuz zaman yalanlar değil, yapılan hizmetler konuşacak. Başkalarının yaptığı hizmetleri biz yaptık diye millete sunmayacağız” dedi.
Alakova Mahallesi’nin eksiklerine de değinen Lütfi Yalman, “Alakova mahallesinde gördüğümüz kadarıyla mahallede alt yapı sorunları var. Henüz asfaltlanmamış sokaklar var. Her taraf çamur. Bir de bunlar biz 15 yılda yapılamayanı yaptık. 5 yılda asfaltta ve altyapıda rekor kırdık diyorlar. O zaman 15 yılda yapılanı geçtiyseniz Meram’ın kenar semtlerinde niye alt yapı sorunu var. Niye yollar çamur. Bizi 15 yılda geçtiyseniz buralarda altyapı sorunu bitmiş olması gerekiyor. Asfaltlanmayan yolların olmaması gerekiyor. Peki bu nasıl hizmet” diye tepki gösterdi.
LALELİ, KARAPINARLILARLA BULUŞTU
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli, Karapınarlılar Derneğini ziyaret etti. Ziyaretleri ile halktan ve sivil toplum kuruluşlarından büyük ilgi gören Laleli, belediyenin tek amacının ‘insan’ olduğunu vurguladı. Belediyelerin insanlara hizmet etmek üzere kurulmuş müesseseler olduğuna dikkat çeken Laleli, “Bu göreve gelecek arkadaşlarımız da bizzat halk tarafından seçilerek geliyor. İnsan merkezli hizmet anlayışımız çerçevesinde, bize verilecek görevle birlikte göstereceğimiz, ilk adım belediyenin kapısını halka açmak olacaktır” diye konuştu. 
Sivil toplum kuruluşlarının toplumun temel taşları olduğunu vurgulayan Laleli, göreve gelmeleri halinde sivil toplum kuruluşlarına özel ilgi göstereceklerini söyledi. Belediyecilikle ilgili olarak bakış açısını “Halkımızın mutlu ve huzurlu olmayacağı işleri yapmayacağız” şeklinde özetleyen Laleli, otoparklardan, sosyal tesislere kadar tüm hizmetlerin eksiksiz yapılacağını söyledi.
ESNAF YİNE EKONOMİDEN DERT YANDI
Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli ve Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen esnaf ziyaretleri kapsamında Kulesite, Makro ve yeraltı Çarşısı esnaflarını ziyaret etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ekonomik sıkıntılardan dert yandı. Başkan adayları kendi dönemlerinde ekonomik sıkıntıların en asgari düzeye indirileceği sözünü verirken, bu noktada geçmiş dönemde yapılan çalışmaları örnek gösterdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri