‘Sorunlar siyasi malzeme olarak kullanılıyor’

Türkiye Partisi Konya İl Başkanı Erdoğan Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında gerek iktidarın gerek muhalefet partilerinin başta terör ve başörtüsü olmak üzere ülkenin tüm sorunlarını çözmek yerine sorunları siyasi bir malzeme olarak kullandıklarını

 Parti il binasında düzenlediği basın toplantısına ilk olarak emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirerek başlayan Çalışkan, “Hepinizin bildiği gibi sayın başbakan, emekli maaşlarına yüzde 14 ile 25 arasında zam yaptığını açıkladı. Hükümetin bu açıklamasında ne kadar samimi olduğunu, emekli vatandaşlarımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kaşıkla verip, kepçeyle almak sözünü sanırım en doğru olarak burada kullanabiliriz. Emeklilerimize yapılan zamlar, 2011 yılı için geçerlidir. Yılbaşına henüz 2 ay var. Bundan sonra neye ne kadar zam geleceğini bilmiyoruz. Kaldı ki emeklilerimizin maaşına yapılan artış daha ellerine geçmeden, yapılan piyasa zamlarıyla ellerinden alınmıştır. Görünen o ki,  emeklilerimizi, 2011 yılında daha da zor günler beklemektedir” dedi.
Liderlerin birbirleri ile anlamsız bir kavga içerisinde olmasının ülkeye sürekli verdiğinin de altını çizene Çalışkan, “Ülkemizde tarımın, çiftçinin, memurun, hayvancılıkta yaşanan kriz ve kırmızı etin durumu ortadadır. Bu sorunlar varken ve de gün geçtikçe büyürken iktidar ve muhalefet hala kendi dünyalarında, milletin derdinden, sıkıntısından habersiz, nasıl oy alırız diye birbirleriyle anlamsız kayıkçı kavgası yapmaktadırlar. Ama şunu unutmasınlar ki aziz milletimiz her şeyin farkındadır. Türkiye partisi olarak milletimizin sezgisine, sağduyusuna sonuna kadar güveniyoruz. Konyalı değerli hemşerilerimin, aziz milletimizin siyasetten istediği, beklediği, adaletle, samimiyetle bu ülkenin sorunlarının çözülmesidir.  Milletimiz artık kavga eden kavgayla kendi kusurunu örten siyasetçi ve siyasi parti istemiyor” diye konuştu.
İktidar ve muhalefet partilerinin siyasi sermayelerinin kavga etmek, kutuplaştırmak ve ayrıştırmak olduğunu da ifade eden Çalışkan, “Bir araya gelip bu ülkenin sorunlarını konuşamayan, birbirini dinlemeye bile tahammül edemeyen iktidar ve muhalefet nasıl olacakta uzlaşarak sorunları çözecek. Zaten geldiğimiz noktada hangi sorunu çözeceğiz deseler o sorun daha da çözümsüz ve içinden çıkılmaz bir hal almakta. Durum böyleyken milletimizin istediği siyaset anlayışını genel başkanımız Abdüllatif Şener ve kadrolarıyla Türkiye Partisi hayata geçirecektir. Türkiye Partisi olarak biz şunu biliyoruz ki doğruları söyleyerek, inanarak yolumuzda yürürsek Konyalı değerli hemşerilerim ve bu ülkenin insanı Türkiye Partisini iktidara taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri