‘Sorumsuzluk!’

Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, TBMM’de yaşanan gerginlik ve sonrasındaki kavgayı ‘sorumsuzluk’ olarak değerlendirerek, iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekillerine yakışmadığını söyledi



TBMM’de yaşanan gerginlik ve sonrasındaki kavgayla ilgili açıklamada bulunan Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, yaşananların, milleti temsil etmek üzere seçilen ve milletin vergilerinden maaşlarını alan vekillere hiç yakışmadığını söyledi. TBMM’nin şahsi çıkarların ya da kişisel mağduriyetlerin dile getirileceği bir yer olmadığını vurgulayan Veli Tolu, “Tam aksine tüm kişisel ihtiyaç ve ilişkilerden arınarak millet adına ve millet menfaatine temsil ve denetim görevinin yerine getirilmesi gereken bir mekân ve makamdır.
Ancak üzülerek gördük ki, milleti temsil için seçilen milletvekilleri milletin derdine çare aramak yerine uzun süredir milleti birbirine düşürecek anlamsız kavgaların içerisindedirler.
Millet Meclisi iktidarın milletin derdine çare bulması, muhalefetinde iktidarı yanlış yönetiminde uyarıp farklı çözüm yollarını üretmesi gereken bir mekândır. Oysa uzun zamandır görmekteyiz ki; ne iktidar partisi ne de muhalefet partileri milletin derdi ile ilgilenmemektedir” dedi.
BAŞBAKANIN ÜZÜNTÜSÜ EMİNE HANIMLA SINIRLI
Başbakanın üzüntüsünün, Emine Erdoğan’ın GATA’ya girememesine sınırlı kaldığına da dikkat çeken Veli Tolu, 8 yıllık iktidarında başörtüsü yasağından mağdur olan yüz binlerce memur ve öğrenci vatandaşın derdine derman olmak için hiçbir adım atmadığını vurguladı.
Başbakandan, Emine Erdoğan’a yapılana üzülmenin yanında mağdur olan yüz binlerce vatandaşın mağduriyetlerini gidermenin beklendiğini de ifade eden Veli Tolu, bu yolda hiçbir adım atılmadığını, sadece milleti oyalayacak gerilim ve kavgalarla günlerin geçirildiğini üzülerek gördüklerini belirtti.
İKTİDAR VE MUHALEFET ADINA UTANÇ DUYULACAK SORUMSUZLUK
Muhalefet partilerini de eleştiren Başkan Veli Tolu, şöyle devam etti: “Muhalefet partileri, hükümetin onca yanlış uygulamasının peşine düşüp soyulan ve sömürülen milletin menfaatini aramak yerine, bir densizin peygamberlik makamı ile başbakanı özdeşleştiren deli saçması sözlerinden başlayıp başörtüsü üzerinden yürüttüğü tartışma oldukça anlamsız bir tartışmadır.
Çünkü bu tartışma milletin hiçbir sorununa çözüm olacak bir tartışma değildir. Maalesef iktidar ve muhalefet partileri 8 yıldır her konudan bir kavga çıkarmak suretiyle gerilim meydana getirmektedir. Oysa 8 yıldır insan hak ve hürriyetleri bakımından hiçbir iyileşme sağlanmadığı gibi faize dayalı sömürü düzeni güçlenerek devam etmektedir. Ancak ne iktidar ne de muhalefet partileri bu soygun düzenine dur demek için kıllarını bile kıpırdatmamaktadır. İşte bunun için önceki akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşananlar hem iktidar hem de muhalefet partileri adına utanç duyulacak bir sorumsuzluktur.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri