Sorgusu Tamamlanan 2 Polisten Biri Tutuklandı, Diğeri Serbest

Polislere yönelik operasyon kapsamında daha önce serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan polislerden Ramazan Bolat tutuklandı, Kazım Aksoy ise serbest bırakıldı.Emniyet müdürü Kazım Aksoy ve komiser Ramazan...

Polislere yönelik operasyon kapsamında daha önce serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan polislerden Ramazan Bolat tutuklandı, Kazım Aksoy ise serbest bırakıldı.

Emniyet müdürü Kazım Aksoy ve komiser Ramazan Bolat akşam saatlerinde avukatlarıyla beraber adliyeye gelerek teslim oldu. 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Fevzi Keleş tarafından sorguları yapılan isimlerden Bolat tutuklandı, Aksoy serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan polislerin avukatı Ömer Turanlı, emniyet müdürü Kazım Aksoy’un tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi. Turanlı, müvekkili Ramazan Bolat’ın ise hukuk tarihine geçecek bir kararla Türk Ceza Kanunu’nun 134/2 Maddesi gereğince yani ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ iddiasıyla tutuklandığı bilgisini verdi. Bu maddenin cezasının bir ile üç yıl arasında olduğunu hatırlatan Ömer Turanlı, cezasının bir ila 3 yıl arasında olan suçtan dolayı tutuklamanın ilk kez bu mahkemelerde olduğunu belirtti. Kararın hukuk tarihine kötü bir şekilde geçeceğini vurgulayan Turanlı, “Ben bu davada şunu gördüm; biz savunma avukatları olarak ne dersek diyelim belirli bir algı var, belirli bir kanaat var, belirli şeyler var, belirlenen şeyler var. Bunlar üzerinden karar veriliyor. Biz casuslukla ilgili avukat arkadaşlarımızla akademik boyuta varan çok ciddi bir çalışma yaptık. Casuslukla ilgili yazılan bir tane eser vardır o da huzurunuzdaki şu kitaptır; ‘Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk’. Bizim avukat arkadaşlarla biz bu kitabı adeta hatmettik ve sayın mahkeme hakimine de bunu tek tek anlattık, izah ettik. Yasal gerekçelerle, yüksek mahkeme kararlarıyla, doktrinle, içtihatla izah ettik ve bu izahatlarımız da fazlasıyla doyurucudur. Ama maalesef gelin görün ki, bir önce sonuçlandırılan Osman Özgür Açıkgöz, casusluk nedeniyle tutuklanmıştır. Bakın bizim bu savunmalarımız doğrultusunda casuslukla ilgili bütün iddialar çürütülmüştür. Bütün iddialar çökmüştür. Ama maalesef burada gerektiğinde ölümü bile göze alan bu vatan evlatları bir kıyıma maruz bırakılıyor, küstürülüyor. Bu insanların ailesi, bu insanları sevenler küstürülüyor. Yazıktır, günahtır. Ben bir hukukçu olarak verilen karardan inanın utandım, utanıyorum. Şöyle ki; hakimin verdiği bir karar var. Hakimin verdiği karar dairesinde bir şahıs teknik ve fiziki bir takibe tabi tutuluyor. Bu yasaldır, hukukidir. Şahıs bir otele bir bayanla giriyor, bu otele bayanla girmesi de otelin kamera kayıtlarında kayda alınıyor. Sadece bu var. Bakın bu özel hayatın gizliliği diye müvekkil tutuklanıyor. Burda hukuken geçerli yasal bir soruşturma var. Bu soruşturmayla alınan bir karar var. Bu karar doğrultusunda da yapılan bir fiziki takip var. Allah aşkına söylüyorum size burada özel hayatın gizliliği nerede ihlal edilmiş? Bu şahısla ilgili bu otele giriş görüntüleri alınmış basına mı servis edilmiş, başka bir yerde mi kullanılmış ne yapılmış? Alınmış dosyaya konmuş. Bu şahıs muta nikahıyla kılınan X bir bayanla gönül ilişkisi yaşamış olabilir. Başka bir ilişki yaşamış olabilir. Bunu özel hayatın gizliliği diye bir kapsama alıp da bu şahsın özgürlüğünü kısıtlamak kesinlikle hukuki değildir.” şeklinde konuştu.

Müvekkili Ramazan Bolat’ın ikiz kardeşiyle aynı kaderi paylaştığını ve tutuklandığını ifade eden Ömer Turanlı, kararın kendisin çok üzdüğünü dile getirdi. Ramazan Bolat’a casuslukla ilgili soru bile sorulamadığının altını çizen Turanlı, iddia edilen dönemde müvekkilinin zaten çalışmadığını vurguladı. Bolat’ın, hakim karşısına casusluk, evrakta sahtecilik ve özel hayatın gizliliği suçlamasıyla çıktığını belirten Turanlı, “Madem öyle casusluğu çıkartın ordan” diye konuştu. Turanlı bu yargılamanın yüksek mahkemeden, uluslararası mahkemeden döneceğini savundu.

Avukat Kamil Ata da tutuklama kararının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını öne sürdü. Ramazan Bolat’la ilgili casusluk ve evrakta sahtecilik iddialarına ilişkin herhangi bir şey bulunamadığını söyleyen Ata, kendileri ne söylerse söylesin hakimin tutuklamak için bir gerekçe bulacağını ileri sürdü.

Serbest kalan emniyet müdürü Kazım Aksoy ise serbest kaldığı için mutlu olmadığını, tutuklansaydı da üzülmeyeceğini dile getirdi. Tutuklanan arkadaşlarının suçlu olduğu anlamı çıkmaması gerektiğini belirten Aksoy, ortada herhangi bir suç olmadığını ifade etti. Kaçtıkları yönünde çıkan haberlere de tepki gösteren Aksoy, kaçmadıklarını bu vatanın evlatları olduklarını söyledi. Aksoy, kaçacak bir yerlerinin olmadığını, bu vatanı da kimseye bırakmayacaklarını belirtti. Kazım Aksoy, Selam Tevhit terör örgütü alenileştiği zaman, her şeyin ortaya çıkacağını ve ülkenin sırlı bilgilerini kimlere satıldığının ortaya çıkacağını kaydetti. Aksoy, savcı ve mahkeme kararlarının haricinde hiçbir şey yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

Haklarında yakalama kararı çıkartılan diğer 4 polisin de adliye gelmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri