Sorgun’da Ekmeğe Yapılan 20 Kuruşluk Zamma Tepki

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 20 kuruşluk ekmek zammına vatandaşlar tepki gösterdi. Daha önce 70 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin fiyatı 20 kuruşluk zamla birlikte 90 kuruşa yükseltildi. Yozgat ve ilçelerinde 250 gram ekmek 50 kuruş ile 75...

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 20 kuruşluk ekmek zammına vatandaşlar tepki gösterdi. Daha önce 70 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin fiyatı 20 kuruşluk zamla birlikte 90 kuruşa yükseltildi.

Yozgat ve ilçelerinde 250 gram ekmek 50 kuruş ile 75 kuruştan satışa sunulurken Sorgun’da fiyatların 90 kuruşa yükseltilmesi vatandaşın tepkisini çekti. Vatandaşlar, dar gelirli ailelerin en fazla tükettikleir gıdanın başında gelen ekmeğe yapılan zammın sıkıntıya neden olacağını söyledi. Yaşar Keskin isimli vatandaş, yapılan zammın dar gelirli aileleri vurduğunu belirterek zammın geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Keskin, “Yaklaşık 10 yıldır buğday fiyatları aynı oranda seyrediyor. Buğday fiyatlarına yüzde 30 zam mı yapıldı ki ekmek fiyatlarına yüzde 30 zam yapılıyor. Türkiye’nin tahıl ambarı ve un fabrikalarının en fazla olduğu Yozgat’ta ekmek fiyatlarının bu kadar yüksek olmasını bir türlü anlayamıyorum.” diye tepki gösterdi.

Hakan Taşkın da ekmeğin 90 kuruş olduğunu görünce çok şaşırdığını ifade ederek, “Çevre ilçeler ve illerde ekmek fiyatları 55 kuruş ile 70 kuruş arasında değişirken Sorgun ilçesinde 90 kuruş olmasına kim karar veriyor. 250 gram ekmeğe 20 kuruş birden zam yapılıyor. Bizim insanlarımız fakir ekmeği dahi zor alıyor, artık ekmeği de alamayacak demek ki. Zaten sofralarda en fazla tüketim kaynağı olan ekmeğe yapılan zam çok fazla, bu zamma karar verenlerin bir kez daha düşünmesi gerekir.” diye konuştu.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş ise yaptığı açıklamada zam kararının il ve ilçe oda başkanları ile yapılan toplantıda karara bağlandığını söyledi. Aktaş, “Geçtiğimiz günlerde Yozgat Odalar Birliği'nde yapılan toplantıda Yozgat merkez, Yerköy ve Sorgun başta olmak üzere diğer ilçelerimizin oda başkanları katıldı. Toplantıda Yozgat merkez dahil bütün ilçelerde ekmek fiyatına 20 kuruşluk bir zam kararı alındı. Bu zamla birlikte Yozgat, Yerköy ve Sorgun tarifeleri çıktı. Biz de çıkan bu tarifeyi yürürlüğe koyarak pazartesi gününden itibaren 70 kuruşa satılan ekmek, 90 kuruşa yükseldi. Aynı tarife diğer il ve ilçelerde de uygulanmaya başlayacak.” dedi.

Öte yandan 250 gram ekmek Boğazlıyan’da 70, Yerköy'de halk ekmek 55, fırınlarda 70, Yozgat merkezde ise 70 kuruştan satılıyor. Çorum’da ekmek 50 ile 75, Sivas’ta ise 75 kuruştan satılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri