Sorgun Kaymakamı Arslantaş’a Gazetecilerden Ziyaret

Yozgat Sorgun Kaymakamlığı'na atanan Ali Arslantaş’a ilçede yayın yapan gazete sahipleri ve gazeteciler, 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Kaymakamı Arslantaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazetecilerin mesleğin tüm zorluklarına...

Yozgat Sorgun Kaymakamlığı'na atanan Ali Arslantaş’a ilçede yayın yapan gazete sahipleri ve gazeteciler, 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Kaymakamı Arslantaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazetecilerin mesleğin tüm zorluklarına ve her türlü sıkıntıya rağmen olayları kitlelere ulaştırmayı kendilerine hedef seçtiğini söyledi.

Kaymakam Arslantaş “Gazetecilerin medya etik kurallarını göz önünde bulundurarak, objektif değerlendirmelerle toplumu bilinçlendirme sorumlulukları bulunmaktadır. Toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve kamuoyu oluşturulması yolunda önemli bir görev üstlenmektedirler. Basın görevini ancak kendini özgür hissedebileceği bir ortamda yerine getirebilir.” dedi.

Basın ve yayın özgürlüğünün, demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Arslantaş, “ Görevini ifa ederken, fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarının kolaylaştırılması, onlara gereken desteğin sağlanması toplum olarak hepimizin görevi. Türkiye'de yerel basının tirajı ulusal gazetelerden üç kat fazla. Bu bakımdan mahalli basın önemli bir görevi yerine getiriyor.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri