Sorgun: Bunlar ‘köhne’ amiraller 

Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, basın toplantısı düzenledi. Bildiri yayınlayan 103 amirali kınayan Sorgun, “Bunlar köhne amirallerdir. Hakaret etmiyorum Azerbaycan Türkçesi’nde köhne, eski demektir” dedi. 

Ak Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Doğrusu bugün konuşacağımız birçok konu vardı. Konya’dan ve Konya’daki yatırımlardan, yeni anayasadan, salgından, ekonomik durumdan konuşmayı planlamıştık. Fakat pazar sabahı uyandığımızda gündemin değiştiğini gördük. 12 Martta, 12 Eylülde ve 28 Şubatta alışık olduğumuz bir bildirinin yayınlandığını gördük. Bu bildiri asla masum değildir” şeklinde konuştu. 

ELEŞTİRİ YAPILABİLİR FAKAT BU BİLDİRİ ELEŞTİRİNİN ÖTESİNDE 

Yayınlanan bildirinin asla bir görüş açıklaması olmadığını ve bir gece vakti böyle bir bildirinin yayınlanmasının darbe iması taşıdığını belirten Sorgun, “Yayınlanan bu bildiri Türkiye Cumhuriyeti’ne ve demokrasiye açık bir tehdittir. Şükür ki 15 Temmuz bu konuda bir milat oldu. O gün millet kazandı. Sözde üniformalıların kime hizmet ettikleri çok net bir şekilde görüldü. Yayınlanan bu bildiri ise asla bir görüş açıklaması değil. İnsanlar bir araya gelip elbette görüş açıklayabilir, eleştirilerde bulunabilir. Fakat dikkatinizi çekerim. Hepsi de emekli amiral. Bir gece yarısı bazı bahaneler sunularak yapılan bu bildiri eleştirinin çok ötesinde” açıklamalarında bulundu. 

MİLLET BÖYLE BİLDİRİLERİ NORMAL KARŞILAMAZ 

Asıl maksadın bildirinin içinde mevcut olduğuna dikkat çeken Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bildirinin içinde bu amirallerin asıl maksadı ortada. Biz bu söylemleri çok iyi biliyoruz. Biz bu görüntüleri çok iyi hatırlıyoruz. Biz bu tabloyu 28 Şubatta da gördük. Başlarında sarıklarla ellerinde boylarından büyük bastonlarla şehirlerde yürütülenleri de çok iyi hatırlıyoruz. Daha önceleri yayınlanan bildirilerin de neye hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Bakın eğer bir milletin hafızasında bunlar varsa bir gece yarısı emekli amirallerin bir araya gelip de böyle bir bildiri imzalamaları asla normal karşılanmaz. O bakımdan ben bu bildirinin karşısında duran herkese teşekkür ediyorum.” 

Bildiriyi yayınlayan amirallerin dertlerinin vatan sevdası olmadığını dile getiren Sorgun, son olarak şunları söyledi: “Emin olun bu amirallerin derdi vatan millet sevdası değil. Ki bu bildiriyi vatan sevdası ile imzalasalardı Akdeniz üzerindeki başarılarımızı destekleyen bir bildiri de yayınlarlardı. Kaldı ki bildirinin imzalandığı o gece Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ve arkadaşları sınırın sıfır noktasında terörle mücadele ediyorlardı. Vatanını seven amiraller bunu düşünür yine böyle bir şey yapmaz. Bunlar köhne amirallerdir. Hakaret etmiyorum Azerbaycan Türkçesi’nde köhne, eski demektir. Bir tarafta sınırımız korunurken bir taraftan böyle bir bildiri yayınlanıyor. Ülke olarak bu kadar başarılı işler yaptığımız bir sürede düşmanlarımızı memnun eden bir girişime imza atılıyor. Bu amiraller mutlaka kurmaylık eğitimi almışlardır. Kurmaylık eğitimi alan kişiler böyle bir bildirinin ne anlama geldiğini çok iyi bilir. Biz asla bu darbeci zihniyete geçit vermeyeceğiz. Türkiye, 2023 hedeflerine sağlam şekilde yürüyecek.”

EYYÜB KARAKUZU 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri