Sonunda evleri oldu

Uzun süredir evleri olmadığı için kartondan yapılmış derme çatma bir barakada yaşayan Halıcıoğlu ailesinin yardımseverler sayesinde nihayet başlarını sokabilecekleri bir evleri oldu

17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nde Adapazarı’nda bulunan evleri yıkılan ve daha sonra Adapazarı’ndan Konya’ya göç eden Halıcıoğlu ailesi, bir evleri olmadığı için Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi TOKİ konutları yakınında bir yere kartonlardan derme çatma bir baraka yapıp burada hayat mücadelesi veriyordu. Merhaba Gazetesi’nin ‘Kartondan hayat’ başlığı ile duyurduğu haberin ardından aileye yardımcı olmak için hem vatandaşlar hem de çeşitli sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Fakat ailenin reisi Osman Halıcıoğlu’nun üzerine kayıtlı bulunan 1979 model kamyonet, yapılacak bütün yardımlara engel oluyordu. Nihayet yardımsever bir vatandaş, Karatay İlçesi Topraklık Mahallesi’nde bulunan evini depremzede aile için açtı. Aile şimdi bir odası bulunan bu eve taşındı. AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları da ailenin gıda, eğitim, sağlık ve barınma gibi ihtiyaçlarını üstlendi. Şimdi, 56 yaşındaki Osman Halıcıoğlu’na evininin geçimini sağlayacak bir iş aranıyor.

AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Işık, Abdullah Küçük ve İhsan Bilir tarafından temin edilen yakacak da önceki akşam aileye teslim edildi. AKP Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, Osman Halıcıoğlu ve ailesinin içinde bulunduğu zor durumu Merhaba gazetesinin haberinde okuduktan sonra harekete geçtiklerini belirterek, “Bu ailenin sesine kulak vermek gerekiyordu. Ailenin yaşadığı yeri gidip gördük, gerçekten de bir insan bu şartlarda daha fazla yaşayamazdı. Arkadaşımız Erol Işık, haberin ardından işin takipçisi oldu. Ailenin, yardımsever bir vatandaşın boş duran evine yerleştiğini öğrendik. Aileyi tekrar taşındıkları evde ziyaret ettik. Ailenin ihtiyaç sahibi olduğunu bildiğimiz için kendilerine çeşitli yardım dernekleri aracılığı ile yardım yapılmasını sağladık. Sobaları vardı ama, yakacak odun ve kömürleri yoktu. Odun kömürü de yine kendimiz temin ederek aileye verdik. Şimdi Osman Halıcıoğlu amcamızı bir işe yerleştirmek için çabalıyoruz” diye konuştu.

AİLENİN BÜTÜN İHTİYAÇLARINI ÜSTLENDİLER

 

Halıcıoğlu ailesinin her zaman takipçisi olacaklarını ve ellerinden geldiğince onlara destek vermeye çalışacaklarını dile getiren Rafet Baştürk, “Ailenin giyim, gıda, sağlık ve eğitim gibi bütün ihtiyaçlarını üstlenmiş bulunmaktayız. Osman amca ve eşi Resmiye teyzenin bazı sağlık sorunları var. Resmiye teyzenin ameliyat olması gerekiyor. Beyhekim Devlet Hastanesi’nde ameliyatının yapılması için kendisine yardımcı olacağız. Osman amcamızın da gözlerinde sorun var. Onun da göz muayenesini yaptırarak, kullanacağı gözlüğü temin edeceğiz. Diğer yandan ailenin küçük kızı Elif Halıcıoğlu ilköğretim 2. sınıfa gidiyor. Onun da bütün eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yani kısacası ailenin eğitim, sağlık, gıda gibi bütün ihtiyaçlarının takipçisiyiz. Allah inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz. Kendilerine bu dünya imtihanında kolaylıklar diliyoruz. Bu olay bize de bir ders oldu. Halıcıoğlu ailesi yaşadığı zor günlere rağmen aile olmayı başarmış ve dağılmamış. Bu da sabırla ve bağlılıkla olabilecek bir şeydir. Osman amcamız bütün olumsuzluklara rağmen çocuklarına kol kanat germeye çalışmış. Allah bir daha böyle kötü günler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Osman Halıcıoğlu ve ailesinin bir eve yerleştirilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında büyük emek harcayan AKP Selçuklu Gençlik Kolları Yazır Bölgesi Sorumlusu Erol Işık da, “Ailemizin bu mutlu yüzünü görmek bizleri de mutlu ediyor. Yaptığımızın yeterli olduğunu düşünmüyoruz ama elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah Osman amcamıza da bir iş bulacağız ve artık yardıma ihtiyacı kalmayacak. Ailesinin ihtiyaçlarını kendisi giderebilir duruma gelecek. Ailenin tek odalı da olsa bu sıcak yuvada yüzlerinin gülmesi her şeyi ifade etmeye yetiyor. Allah, Halıcıoğlu ailesinin bu durumunun giderilmesine vesile olan herkesten razı olsun” dedi.

Kendisi ve ailesi için yapılan yardım ve uğraşlardan dolayı mahcubiyet duyduğunu dile getiren Osman Halıcıoğlu da, “Allah, bizim için uğraşan bütün kardeşlerimden razı olsun. Bu imkanı bana tanıdıkları için ne söylesem haklarını ödeyemem. Onlar bana hakkını helal etsinler. İnşallah ben de bize verilen bu desteği boşa çıkarmayacağım. Ailem için çalışıp kendi evimin geçimini sağlayacağım. Çok şükür duvarları kartondan olmayan, üstü kapalı bir evimiz oldu” diyerek yaşadığı memnuniyeti ifade etti.

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri