Soner Sucu bronz aldı

Grekoromen güreşte 74 kiloda Şeref Tüfenk altın madalya kazandı. 55 kiloda Erhan Karakuş, 60 kiloda Soner Sucu, 66 kiloda Abdullah Coşkun ve 84 kiloda Akif Canbaş bronz madalya elde etti

İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen 16. Akdeniz Oyunları’nda, grekoromen güreşte 74 kiloda mücadele eden Şeref Tüfenk altın madalya kazandı. Febo Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda sabah seansında kazandığı 3 maçın ardından Fransız rakibi Christophe Guenot ile karşılaşan Tüfenk, iyi bir oyun ortaya koydu. Her iki yarıyı da 1-0 önde kapatarak maçtan 2-0 galip ayrılan ve şampiyon olan sporcu büyük sevinç yaşadı. Tüfenk’i ilk olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve eski bakan Mehmet Ali Şahin kutladı.

DİĞER SPORCULAR BRONZ ALDI

Oyunlarda bugün mindere çıkan diğer 4 Türk sporcu da bronz madalya kazandı. 55 kiloda Erhan Karakuş, İtalyan güreşçi Nicola Caradonna’yı 2-0 mağlup ederek bronz madalyaya ulaştı. 60 kiloda Soner Sucu, Fransız Sebastian Hidalgo’yu 2-0 mağlup ederek ikinci bronz madalyayı Türkiye’ye kazandırdı. 66 kiloda Abdullah Coşkun, üstün bir müsabakadan sonra Hırvat Danijel Janecic’i 2-0 yenip, bronz madalya elde etti. 84 kiloda mindere çıkan Akif Canbaz da Sloven Dejan Sernek’i 2-0 yenip bronz madalyaya ulaştı.

TÜFENK: HEDEFİM İÇİN KAZANDIM

16. Akdeniz Oyunları’nda grekoromen güreşte 74 kiloda altın madalya kazanan Şeref Tüfenk, dünya şampiyonasına katılmak istediğini belirterek, “Bunun için burada altın madalya kazanmak zorundaydım, kazandım” dedi. Bir açıklama yapan Tüfenk, dünya şampiyonasına katılmayı hedeflediğini ve bunun için şartlandığını belirterek, “Turnuvaya bu motive ile geldim. İyi konsantre oldum ve birinciliği kazandım, mutluyum” diye konuştu. Final maçında iyi bir taktik uyguladığını anlatan Tüfenk, bugün oynadığı 4 maçı da kazanarak moral bulduğunu, artık dünya şampiyonası için hazırlıklarına ara vermeden başlayacağını sözlerine ekledi. 

HALTERDE İKİ ALTIN MADALYA

İtalya’nın Pescara kentinde devam eden 16. Akdeniz Oyunları’nda 62 kiloda Erol Bilgin, koparma ve silkmede altın madalyaya uzanırken, koparmada oyunlar rekorunu kırdı. Koparmaya 130 kilo ile başlayan Erol Bilgin, bu ağırlığı başarı ile kaldırdıktan sonra 2. hakkında 134 kilo ile şampiyonluğu garantiledi. Üçüncü ve son hakkında, Tunuslu Atef Jarray’ın 137 kiloluk rekorunu kırmak için podyuma gelen Bilgin, 138 kilo kaldırarak, yeni Akdeniz Oyunları rekortmeni oldu.

Bu kategoride, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Dimitris Minasidis 133 kilo ile ikinci, İspanyol Ivan Garcia 115 kilo ile üçüncü oldu. Silkme müsabakasındaki ilk hakkında yaptığı 155 kiloluk kaldırışla, en yakın rakibi Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Dimitris Minasidis’i kilo farkıyla geride bırakarak şampiyonluğu garantileyen Erol Bilgin, son iki hakkında oyunlar rekorunu denedi. 166 kiloluk kaldırışlarında başarısız olan Bilgin, oyunları 2 altın madalya ile tamamladı. 62 kilo silkme mücadelesinde üçüncülüğü 137 kilo kaldıran İtalyan Massimiliano Rubino aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri