Son takımı Play-Off belirleyecek

Futbol 1. Amatör Kümede 2011-2012 sezonu tamamlandı. A grubunda ertelemelerden dolayı bir türlü oynanamayan son hafta maçları geçtiğimiz Pazar günü oynandı.

Futbol 1. Amatör Kümede 2011-2012 sezonu tamamlandı. A grubunda ertelemelerden dolayı bir türlü oynanamayan son hafta maçları geçtiğimiz Pazar günü oynandı. Daha önce tamamlanan B Grubunda Derespor adını Süper Gruba yazdırmıştı. Önceki gün ise İhsaniye Belediyespor şampiyonluğunu ilan ederek Süper Grubun yeni ekibi oldu. Süper Gruba yükselen son takım ise grup 2.’leri Akşehir Endüstrispor ve Seydişehir Gücü arasında oynanacak Play-Off müsabakasının ardından belirlenecek.    

A grubunda oynanan son hafta maçları düğümü çözdü. Grupta oynanan 3 maçta birbirini yakından ilgilendirdiği için aynı saatte başladı. Küme düşen ve şampiyon olacak takımın belirleneceği Ladikspor-İhsaniye Gençlerbirliği maçı konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlanınca İhsaniye Gençlerbirliği Süper Gruba yükselen 2. takım oldu. Ladikspor ise küme düştü. Ladikspor oyuncusu Mahmut penaltı kaçırarak takımı adına büyük bir avantajdan yararlanamadı. A Grubunu İhsaniye Gençlerbirliği 26 puanla lider tamamladı ve Süper Gruba yükseldi. Sezon sonuna kadar İhsaniye ekibinin takipçisi olan Akşehir Endüstrispor ise son maçını kazanmasına rağmen 2. sırada kaldı ve Play-Off oynama hakkını kazandı. Akşehir ekibi B grubunu 2. sırada tamamlayan Seydişehir Gücü ile Süper Grup için kapışacak. Zorlu müsabaka İl Tertip Komitesi tarafından belirlenecek bir tarihte oynanacak. Play-Off maçının ardından Derespor ve İhsaniye Gençlerbirliği birlikte Süper Gruba yükselen 3. takım belli olacak. A grubunda Ladikspor ve B grubunda Başakspor ise 1. Kümeye veda eden takımlar oldu. Ladikspor Hakimiyetspor ile kümede kalma yarışı verdi. Mavi-beyazlı ekip maçı kaybedince küme düşmekten kurtulamadı. Hakimiyetspor ise Akşehir Belediye Kültürspor’u 2-1 yenerek kümede kaldığını kendisi ispatladı.

SÜPER GRUPTA 17. HAFTA GERİDE KALDI

Amatör Küme Süper Grupta 17. hafta geride kaldı. Çatalhöyük Çumra Belediyespor sahasında Ereğli Belediyespor’u1-0 yenerek liderliğini devam ettirdi. Karapınar Belediyespor ise Kulu deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönerek haftayı 1 puanla kapattı. Yeşil-siyahlı ekip 2. sıradaki yerini korumasına rağmen zirve ile arasındaki puan farkı ise 4 çıktı. Küme düşme hattında ise Bozkır Gençlerbirliği ve Maliyespor’un kümede kalma mücadelesi devam ediyor. Haftayı bay geçen Bozkır Gençlerbirliği haftayı bay geçti ve 10 puanla 10 sırada yer aldı. Maliyespor ise Muhasebe Gençlerspor’a 4-2 yenilerek 8 puanda ve 11. sırada kaldı. Grupta oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şu şekilde: Selçukspor -Statspor 2–1, Kadınhanı Belediyespor-Cihanbeyli Belediyespor 1-1.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri