Son seçim anketi sonuçlarını Bülent Arınç açıkladı

Türkiye önümüzdeki 2 yıl içinde yapılacak 3 seçime kilitlenmişken yapılan son seçim anketi sınuçlarını ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte daha da sıklaşan "Bugün seçim olsa" anketlerinin sonucusunu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılan en son seçim anketinde AK Parti, CHP, ve MHP'nin oy oranını açıkladı.

Halkın çözüm sürecine olan desteğinin yüzde 58 olduğunu belirten Bülent Arınç, ''Böyle netameli bir işte, kimsenin elini altına koymak istemediği, benden uzak olsun, çaresi yok diye yüzlerce insanın konuştuğu bir ülkede, ben bu işi çözeceğim diyen bir hükümete yüzde 58 destek oluyorsa, o zaman bizim yaptığımız karşılığı vardır ve doğrudur'' dedi.

Arınç, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesindeki bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, çözüm sürecini değerlendirdi.

AK PARTİ YÜZDE 53

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, yapılan en son seçim anketine ilişkin verileri kendisine aktardığını ifade eden Bülent Arınç, CHP 'nin de itibar ettiği, saygın bir araştırma kuruluşu tarafından yapılan bu çalışmaya göre, ''Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?'' sorusuna katılımcıların yüzde 53 oranında AK Parti, yüzde 22 oranında CHP, yüzde 12 oranında da MHP yanıtı verdiğini kaydetti.

Bu anket çalışmasında kararsızlar dağıtıldığında ''dudak uçuklatacak'' sonuçların çıkacağını söyleyen Arınç, ''Şimdiden dudaklarını uçuklatmayalım, daha 1 sene var tedbir alırlar, biz yolumuza, işimize bakalım. Yüzde 50'ydi, şimdi yüzde 53. Yarın seçim olsa 400'e yakın milletvekiliyle bu parlamentoya gireceğiz, yapılmayan anayasayı da Allah'ın izniyle yapacağız'' dedi.

"DESTEK YÜZDE 58"

Örgütün silah bırakması ve yurt dışına çıkması konusunda iyi gelişmeler bulunduğunu belirten Arınç, ''Bunda da sonuç alacak bir noktada gibi görünüyoruz'' dedi.

Arınç, çözüm sürecine halkın büyük destek verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Halkın sürece desteği ortalama yüzde 58. Bu yüzde 58, yüzde bin 500 demektir. Bir işin içerisinde terör olacak, Öcalan olacak, şehitlerimizin ismi geçecek, yanan tüten ocaklar, ağlayan gözler konuşulacak ama halkın desteği yüzde 58 olacak. Böyle netameli bir işte, kimsenin elini altına koymak istemediği, benden uzak olsun, çaresi yok diye, yüzlerce insanın konuştuğu bir ülkede, ben bu işi çözeceğim diyen bir hükümete yüzde 58 destek oluyorsa, o zaman bizim yaptığımız karşılığı vardır ve doğrudur.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri