Son dakikada galibiyet

Galatasaray, 2-0 öne geçtiği mücadelede Antalyaspor'u Eren Derdiyok'un uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 yendi.

24. dakikada Galatasaray karşılaşmada öne geçti. Josue ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Bruma, kaleci Fornezzi ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 33. dakikada gelişen Antalyaspor atağında Serdar Özkan'a yapılan müdahalenin ardından hakem Ali Palabıyık faul kararı verdi. Karara itiraz eden Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, hakem tarafından tribüne gönderildi. 36. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Josue'nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Eren Derdiyok'un vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti. 44. dakikada Antalyaspor farkı bire indirdi. Galatasaray yarı sahasında Chedjou'nun kaptırdığı topla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Mbilla, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. İlk yarı 2-1 sona erdi. 

53'te Deniz Kadah Antalya adına beraberlik golünü atarken Galatasaray 84'te Bruma'nın atılmasıyla 10 kişi kaldı. Eren Derdiyok 90+6'da skoru belirledi. 

Antalyaspor'u 3-2 yenen Galatasaray puanını 43'e çıkardı. Antalyaspor da 35 puanda kaldı. Süper Lig'de lider 53 puanlı Beşiktaş. 

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Tudor da ilk galibiyetini bu maçta aldı. 

Sneijder ve Podolski yok 

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Beşiktaş'a karşı ilk 11'de yer alan savunma oyuncusu Hakan Balta'yı yedeğe çekerek, bu oyuncunun yerine Ahmet Yılmaz Çalık'ı görevlendirdi. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan orta saha oyuncuları Nigel de Jong ve Wesley Sneijder'in yerine Tolga Ciğerci ve Josue forma giydi. Galatasaray'da sarı kart cezalısı Lukas Podolski'nin yerine ise forvette Eren Derdiyok oynadı.

Antalyaspor'da 2 değişiklik

Antalyaspor ise geçen hafta Akhisar Belediyespor ile oynanan maçın kadrosuna göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahada yer aldı.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Akhisar Belediyespor karşısında ilk 11'de görevlendirdiği Zeki Yıldırım'ın yerine Salih Dursun'a şans tanıdı.

Akhisar Belediyespor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Eto'o'nun yerine ise Serdar Özkan, Galatasaray karşısında forma giydi.

Taraftarlara Atatürk maskesi

Antalyaspor'un 07 Gençlik Taraftarlar Derneğince tribünlerde 10 bin adet Atatürk maskesi dağıtıldı. Maskeleri takan taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu.

Antalyasporlu futbolcular, karşılaşma öncesi ısınmaya "8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" yazılı pankartla çıktı.

Stat dolmadı

Antalyaspor Kulübü tarafından yaklaşık bir haftadır yapılan çağrılara rağmen müsabakada stat dolmadı.

Ev sahibi ekibin taraftarları kale arkasındaki tribünlerde yerlerini alırken, batı ve doğu tribünlerinde büyük boşluklar göze çarptı. Misafir takım tribününde ise yer yer boşluklar oluştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri