Son bomba Kratochvil

Konyaspor, Ayman ve Kratochvil ile işi bitirdi. Kratochvil dün yeşil-beyazlı ekiple sözleşme imzaladı. Ayman yarın imzalayacak. Sırada ismi açıklanmayan yabancı bir forvet, Musa, Tümer ve Emre var.
Turkcell Süper Lig’de alt sıralardan kurtulmak isteyen Konyaspor’da ikinci yarı için transfer atağı sürüyor. Temsilcimiz, Serhat Akın, Bülent Bölükbaşı ve Poljak’tan sonra Denizlispor ile yollarını ayıran savunma oyuncusu Roman Kratochvil ile de sözleşme imzaladı. Devre arası transfer döneminde takıma takviyelerini sürdüren Konyaspor, defans sorununu Denizlispor'un serbest bıraktığı tecrübeli savunma oyuncusu Roman Kratochvil ile çözdü. Roman Kratochvil transferini gerçekleştiren Yeşil-beyazlı ekip, Ankarasporlu Fredrik Risp transferinden de vazgeçti. Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, defansı tecrübeli futbolcu Roman Kratochvil ile daha da güçlendirdiklerini belirtti ve "Roman Kratochvil ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladık. Takımımız için faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü hazır bir futbolcu. Denizlispor’daki kariyeri belli” diye konuştu.

SAVUNMACI, AMA GOLCÜ

Roman Kratochvil'in 2002 yılından bu yana Denizlispor formasını giydiği, Denizlispor'da görev yaptığı süre boyunca 166 maçta 33 gol attığı kaydedildi. Konyaspor teknik direktörü Giray Bulak, Roman Kratochvil transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Benim bildiğim, çalıştığım bir oyuncu. Türkiye'ye deki savunma şeflerinden biri. Dolayısıyla toparlanmamızda bize büyük yardımları olacak. Böyle disiplinli ve profesyonel bir oyuncuyu kadromuza kattığımız için ayrıca memnunuz" dedi. Konyaspor’un anlaştığı ve iki gündür Konya’ya geleceği bildirilen Mısırlı futbolcu Ayman’ın ise bugün Ankara’ya gelerek Ankaragücü-Konyaspor maçını izleyeceği ve karşılaşmadan sonra da takımla birlikte Konya’ya döneceği sildirildi.

SIRADA MUSA VE EMRE TORAMAN VAR

Yeşil-beyazlı temsilcimiz de, transfer çalışmaları Ayman ve Kratochvil ile bitmeyecek. yöneticilerin, ismi açıklanmayan yabancı bir forvet oyuncusuyla daha görüşmeler yaptıkları bu yabancı oyuncunun da mutlaka Konyaspor’a kazandırılacağı öğrenildi. Öte yandan, transfer listesinde Kocaelispor’dan ayrılan forvet oyuncusu Musa Büyük ve Eskişehirspor’un tecrübeli defans oyuncusu Emre Toraman da bulunuyor. Alınan bilgilere göre, Musa’nın transferinde de sona gelindi. Diğer taraftan, Konyaspor ile yollarını ayıran ve Eskişehirspor’un transfer etmek istediği Fahri Tatan ile takas edilmesi planlanan defans oyuncusu Emre Toman’ın transferi konusunda da görüşmeler yoğun bir şekilde devam ediyor. Eskişehirspor teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın ısrarla istediği Fahri için iki tarafın para konusunda anlaşamadıkları bildirildi. Ancak, iki kulüp başkanının bu konuda görüşmeleri sürdürdüğü öğrenildi. Bu sorun çözülmesi halinde Emre’de ikinci yarıda Konyaspor formasını giyecek.. Konyaspor’da yeni transferler Kratochvil ve Ayman ile birlikte transferleri gerçekleşmesi halinde ismi açıklanmayan yabancı oyuncu, Emre Toraman ve Musa Büyük pazartesi günü topla olarak imza atacaklar.

FENERBAHÇELİ TÜMER KONYA YOLUNDA

Ara transfer döneminde 5 oyuncuyu renklerine bağlayan Konyaspor, Teknik Direktör Giray Bulak’ın olmazsa olmaz gözüyle baktığı forvet hattı için de oyuncu arayışlarını sürdürüyor. Forvet hattına alınacak oyuncunun yabancı da olabileceği, düşünülen oyuncular ile ön görüşmelere başlandığı ve görüşülen oyuncular arasında Fenerbahçeli golcü Tümer Metin’in de yer aldığı öğrenildi. Tümer’in Konyaspor’a sıcak baktığı öğrenilirken, bu oyuncunun transferi için teknik direktör Giray Bulak’ın görüşlerine başvurulacağı gelen haberler arasında.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri