Son Bir Yılda Esnafa Verilen Kredi Miktarı 10 Milyar Liraya Ulaştı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB), bu yılki seminerini Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlendi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB), bu yılki seminerini Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlendi. İlk günkü oturuma katılan TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, son bir yılda esnafa verilen kredilerin tutarının 10 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Royal Arena Otel’deki seminerin ilk günününe Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Erzurum ve Van'dan gelen kooperatif başkanları ve müdürleri katıldı. 16 Kasım– 7 Aralık 2013 devam edecek seminere, 32 bölgeden 2 bin kooperatif üyesi katılacak. İlk gün, yaklaşık 100 üye geldi. Açılış konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Genel Başkan Akgül, seminerlerini ilk defa Bodrum’da düzenlediklerini vurgulayarak, “Türkiye genelinde bin 38 kooperatifimiz, 10 bin yöneticimiz ve 5 bin çalışanımız var. Bunların büyük çoğunluğuna eğitim düzenliyoruz. 1 milyona yakın insanı kredilendiriyoruz. Dolayısıyla bu 1 milyon kişinin yardımına koşmak için eğitimli olmak gerekir. Seminerlerimizi bundan sonra hep Bodrum’da yapacağız.” dedi.

Akgül, esnafların sıkıntılarıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “Esnafın her dönemde çekeceği sıkıntılar var. Bunların hepsini çözmek mümkün değildir, dünyanın her yerinde olduğu gibi ama Türkiye’de çok büyük bir hassasiyetle bu sorunların üzerine gidiliyor. Son zamanlarda, özellikle şu anda Türkiye’de esnaf ve sanatkarlara verilen süspansiyonlu kredi miktarı 10 milyar lirayı buldu bir yıl içerisinde. Bu çok büyük bir rakam. Bundan 10 sene önce toplamı 150 bin liraydı.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri