Son bir haftada 65 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlara değinen Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, 65'i son bir haftada olmak üzere 1 Ocak'tan bugüne kadar 1828 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı terörist daha Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur." bilgisini verdi.

Aktürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde meydana gelen araç kazası sonucu 22 Ağustos'ta şehit olan Piyade Er Uğurcan Işık'a Allah'tan rahmet diledi.

"Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı 72 bin 82 olmuştur"

Tuğamiral Aktürk, hudutların, tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemiyle dünya standartlarında korunduğuna vurgu yaparak, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 394 şahıs yakalanmıştır. 1370 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 15'i terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 9 bin 67'ye yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 72 bin 82 olmuştur." diye konuştu.

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 1 Kasım 2019'da başlayan ve 5 Ekim 2023'e kadar devam eden birleşik kara devriyesinin, 22 Ağustos'ta Barış Pınarı Harekat bölgesinde yeniden başlatıldığını anımsatan Aktürk, "24 Ağustos 2016'da ülkemizin ve sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik Suriye'nin kuzeyinde başlatılan ve başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine büyük darbe indirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümünde kahraman Mehmetçiğimizi bir kez daha kutluyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgesel ve ikili ilişkiler

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in faaliyetlerine ilişkin bilgiler de veren Aktürk, "Sayın Bakanımız, bugün, Bakanlığımızda düzenlenecek Rütbe Terfi Törenine, 30 Ağustos'ta Anıtkabir'de düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki tebrikata, Devlet Mezarlığındaki Anma Töreni ile Kara Harp Okulundaki Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet törenine, 31 Ağustos'ta ise Deniz ve Hava Harp Okulları ile Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet törenlerine katılacaktır." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri