Son 10 sezonun en kısır başlangıcı

Spor Toto Süper Lig’in ilk iki haftasında takımlar rakip kalelere toplam 34 gol bırakırken, bu son 10 yılın gol açısından en kısır sezon başlangıcı oldu.
 Bursaspor’un geçen sezonki şampiyonluğu, Anadolu takımlarının iştahını kabarttı ve Spor Toto Süper Lig’e birçok takım şampiyonluk parolasıyla başladı. Çok önemli transferlere imza atan 3 büyükler, ligin ilk iki haftasında istedikleri sonuçlara ulaşamazken, 2010-2011 sezonunun ilk iki haftası son 10 yılın en az golün atıldığı sezon başlangıcı oldu. Spor Toto Süper Lig’de şu ana kadar rakip fileleri en fazla havalandıran takım 6 golle Fenerbahçe. Fenerbahçe’yi 5 golle haftayı lider bitiren Trabzonspor izlerken, üç büyüklerden Beşiktaş ve Galatasaray ise sadece 1’er gol kaydedebildiler. Son şampiyon Bursaspor ise şu ana kadar 3 gol atabildi. Süper lig’de son 10 sezonda en fazla golün atıldığı ilk iki hafta ise 2001-2002 sezonunda yaşandı. Toplam 62 golün atıldığı bu sezonda, ilk iki maçta tam 14 golü rakip filelere gönderen Ankaragücü dikkatleri üzerine çekti. 2001-2002 sezonunun ilk maçında deplasmanda Antalyaspor’u 8-1 yenen Ankaragücü, ikinci hafta yaptığı Malatyaspor karşılaşmasını da 6-0 kazanmıştı.
YILDIZLAR GOL YOLLARINDA SUSKUN
Spor Toto Süper Lig’de, geride kalan 2 haftada takımların yıldız isimleri gol yollarında suskun kaldı. Alex De Souza, Arda Turan, Daniel Güiza, Milan Baros, Sercan Yıldırım, Semih Şentürk, Bobo, Harry Kewell, Elano, Nihat Kahveci, Filip Holosko, Nobre, Yusuf Şimşek, Andre Dos Santos, Umut Bulut, İbrahima Yattara, Diego Lugano, Emre Belezoğlu, Gökhan Ünal, Gustovo Colman, Teofilo gibi birçok yıldız oyuncunun ter döktüğü Spor Toto Süper Lig’in kalitesi, bu sezon kulüplerin dünya çapında yeni isimleri transfer etmesiyle daha da arttı.
Özellikle “3 büyüklerden” Beşiktaş’ın Guti ve Quresma, Fenerbahçe’nin Niang, Dia ve Stoch, Galatasaray’ın ise Pino transferleri taraftarları heyecanlandırdı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de birçok yıldız ismi seyretme fırsatı bulan futbolseverler, geride kalan 2 haftada 34 gol izleyebildi. 2 haftada Guti, Quresma, Niang, Stoch dahil birçok yıldız oyuncu golle tanışamazken, Fenerbahçe’nin “nöbetçi golcüsü” Semih Şentürk, Trabzonspor’un forveti Teofilo, Kayserispor’un Arjantinli oyuncusu Cangele, Bursaspor’un orta saha oyuncusu İvan Ergic 2’şer gol atarak dikkati çeken oyuncular oldu. Yine Fenerbahçeli Alex De Souza, Beşiktaş’ın golcüsü Bobo, Trabzonsporlu İbrahima Yattara gol atma sevinci yaşayan yıldız isimler olarak göze çarptı.
GOL ATAN OYUNCULAR
Takımları adına gol atan oyuncular şöyle: Fenerbahçe: Semih Şentürk (2), Alex, Gökhan Gönül, Lugano, Mehmet Topuz Trabzonspor: Teofilo (2), Yattara, Glowacki, Bursaspor: İvan Ergic (2), Sercan Yıldırım Kayserispor: Cangele (2), Jonathan Santana Sivasspor: Bruno Zita, Cihan Yılmaz, Sedat Bayrak Ankaragücü: Stanislav Sestak, Özgür Çek, Güven Varol Kardemir Karabükspor: Emenike, Angelov İstanbul Büyükşehir Belediyespor: İskender Alın, İbrahim Akın Konyaspor: Ivan Lietava, Adnan Güngör Galatasaray: Mustafa Sarp Beşiktaş: Bobo Manisaspor: Kahe Eskişehirspor: Vitor Hugo Gomes Antalyaspor: Tita
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri