Somali'de savaşın masum kurbanları

21 yıldır süren iç savaşta yetim ve öksüz kalan yüzlerce çocuğun gözlerinde savaşın izleri ve yaşadıkları acıların hüznü okunabiliyor
Yetim ve öksüz kalan çocuklardan 360'ı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Mogadişu'da kurduğu Hazreti Aişe Yetimhanesi'nde barındırılıyor
Somali'de yıllardır süren iç savaşta yetim ve öksüz kalan yüzlerce çocuğun gözlerinde savaşın izleri ve yaşadıkları acıların hüznü okunabiliyor.

Somali'de 21 yıldır süren iç savaş ülke ekonomisini zayıflattı. Her geçen gün yoksullaşan halk, açlık ve kuraklıkla da mücadele etmeye başladı. İç savaş sırasında çok sayıda Somalili hayatını kaybederken, binlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı.

Türkiye'den Somali'ye gerçekleştirilen insani yardım faaliyetleri kapsamında 3,5 ay önce başkent Mogadişu'ya gelen Türkiye Diyanet Vakfı heyeti, 360 yetim ve öksüz çocuğun bakımını üstlendi. Mogadişu'da savaştan zarar gören bir kamu binasını restore eden diyanet heyeti, çocukları buraya yerleştirdi.

-Türklerin şefkati mutlu ediyor-

Diyanet heyeti çocukların 3 öğün yemek, giyecek ve eğitim ihtiyacını karşılamaya başladı. Yeni hazırlanan yatakhaneye ranzalar konuldu. Yeni yataklar, çarşaf ve nevresimler getirilerek çocukların rahat etmesi sağlandı.

Türklerin gösterdiği ilgiden ve şefkatten çok mutlu olan öksüz ve yetim çocuklarda, yıllarca süren iç savaşın izleri de görülüyor.

Yetimhanede çok iyi şartlarda bakılan çocukların gözlerinde yaşadıkları acıların hüznü okunabiliyor. Türk diyanet heyetinin şefkatiyle gülen gözlerinde, aynı zamanda hüznü ve acıyı da görmek mümkün oluyor.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri