Somali Ve Kongolu Öğrenciler, Amerikalı Akademisyenleri Şaşırttı

Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nın misafiri olarak Kayseri’ye gelen Kansas Pittsburg State Üniversitesi öğretim üyeleri, okulda Kimse Yok mu Derneği tarafından Kayseri’ye getirilen Somali ve Kongolu 12 öğrencinin de olduğunu öğrenince...

Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nın misafiri olarak Kayseri’ye gelen Kansas Pittsburg State Üniversitesi öğretim üyeleri, okulda Kimse Yok mu Derneği tarafından Kayseri’ye getirilen Somali ve Kongolu 12 öğrencinin de olduğunu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Kansas’ta bulunan Pittsburg State Üniversitesi’nde görev yapan 11 öğretim üyesi, Kılıçaslan Liseleri’nde çalıştaya katıldı. Heyet, Özel Kılıçaslan Liseleri Okul Müdürü Salih Öngül, okulun IB Koordinatörü Yılmaz Gürsakal ve yurt dışı eğitim danışmanı Abdurrahman Arkış tarafından ağırlandı. Yaklaşık 3 saat süresince Kılıçaslan Liseleri’nde gerçekleşen etkinliklere katılan Amerikalı heyet, okul bünyesinde yer alan IB World School öğrencileriyle de görüştü. Kimse Yok Mu Derneği tarafından Kayseri’ye getirilen Somali ve Kongolu 12 öğrencinin okulda eğitim gördüğünü öğrenmeleri ise heyeti çok şaşırttı.

Kılıçaslan’ın son derece modern, öğrencilerinin de özgüvenli olduğunu dile getiren Ekip Başkanı ve Dekan Yardımcısı Shawn Naccarato, Kayseri’ye gelmekten ve Kılıçaslan’ı tanımaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kendilerinin de Kılıçaslan okul idaresini ve öğrencilerini Kansas’ta ağırlamak istediklerini belirten Naccarato, “Bugün görüştüğümüz birçok öğrenci donanımı ve yabancı dil seviyesi bakımından üniversitemizde burslu okuyabilecek düzeyde.” dedi.

Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de, “IB okulumuzun öğrencilerini dünyada yaklaşık 4 bin üniversite sınavsız kabul edebiliyor. Dolayısıyla okulumuza her geçen gün ilgi biraz daha artıyor. Daha önce üniversite eğitimi için yurt dışına giden öğrencilerimizin karakteri ve başarısı da bu imajda etkili. Yurt dışından gelen heyetlerle birlikte yapılan çalıştaylarla fikir alışverişinde bulunuyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri