'Somali bir imtihandır'

Somalide oynanan ayak oyunlarını Müslüman milletler çok iyi analiz etmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Doğan, Somali'de yaşanan insanlık dramının Müslümanlar için büyük bir imtihan olduğunu belirtti

Enerji Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Doğan İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte başta Memur-Sen olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından gönderilen yardımların dağıtımına bizzat katılmak ve bölgedeki durumu görmek için Güney Afrika’nın Kenya-Somali sınırına giderek yardım faaliyetlerinde bulundu. Yardımların dağıtılması ve bu ülkelerde yaşanan insanlık dramıyla ilgili izlenimlerini paylaşan Mehmet Doğan, 650 bin mültecinin yardım beklediği Dadaab Kampı’nda ve bölgesinde kalarak, yardımların dağıtılması organizasyonlarına katıldığını, bu süre içinde büyük bir insanlık dramına şahit olduğunu belirtti. Doğan, "Somali’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Yaşanan bu dram bütün Müslüman milletler için çok büyük bir imtihandır. BM'in bölgede üstlendiği misyonu Türkiye olarak üstlenmemiz halinde oradaki sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağına inanıyorum. Hatta Türkiye’ye teklif edilmesi durumunda böyle bir görevi seve seve kabul edecektir diye düşünüyorum” dedi.

 

İNSANLIĞA ÖRNEK OLDUK

 

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Tuncer Kayalar’ın da İHH İnsani Yardım Vakfı'nın çalışmalarını yerinde görmek için Dadaab Kampı'nı ziyaret ettiğini ve birlikte yardım dağıttıklarını söyleyen Doğan, Türk Milletinin ve hükümetinin Somali için yaptığı fedakarlığın bütün insanlığa örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "İHH yetkilileri tarafından hava ve arazi şartlarından dolayı değişik bölgelerden toprak örnekleri alındı. Analiz sonuçlarına göre sulu veya kuru tarıma dayalı ürünlerin yetiştirilmesi, geliştirilmesi için çalışmalar başlatılacak" diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin de aynı tarihlere denk geldiğini dile getiren Mehmet Doğan, “Sayın Kılıçdaroğlu Dadaab Kampına geldi ve bize uğramadan gitti. Türkiye’den gelen insanlar orada büyük bir gurur kaynağı, CHP liderinin bu ziyareti bizi de memnun etmiştir. Lakin Sayın Kılıçdaroğlu gelir gelmez BM kampına gitti. Bizim bulunduğumuz İHH’nın olduğu yere gelmedi” dedi.

 

MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri