Soma'daki Faciadan Etkilenen Üniversite Öğrencisi İtfaiyeciler Kursuna Katıldı

Zonguldak'ın Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından bu sene yedincisi düzenlenen 'Gönüllü İtfaiyecilik' kursuna katılan Denizcilik Fakültesi öğrencileri, kurs kapsamında arama kurtarma cihazlarını tanıdı. Öğrencilerden Öykü...

Zonguldak'ın Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından bu sene yedincisi düzenlenen 'Gönüllü İtfaiyecilik' kursuna katılan Denizcilik Fakültesi öğrencileri, kurs kapsamında arama kurtarma cihazlarını tanıdı. Öğrencilerden Öykü Ece Kaya, "Ben Soma'dan geliyorum. Orada biliyorsunuz ki maden faciası oldu. Orada ilk böyle bir duruma ihtiyaç duymuştum. Bu nedenle kursa katıldım' dedi.

    Ereğli belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından başlatılan ve bu sene yedincisi düzenlenen 'Gönüllü İtfaiyecilik kursu' iki ayrı grup halinde derslere başladı. Toplam 80 kişinin katıldığı ve çoğunluğunun Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu kursiyerler arama teknik ve teorik eğitimlerine devam ediyor. Kurs kapsamında arama kurtarma aracında ki aletleri tanıyan öğrenciler, önümüzde ki hafta içerisinde ise arama kurtarma dersini uygulamalı olarak görecek.

    İLK YARDIM İHTİYACIM SOMA'DA Kİ FACİADA OLDU

    Denizcilik İşletmeleri birinci sınıf öğrencisi olan ve memleketi Soma' da yaşanan maden faciasında ilk kez ilk yardım ve kurtarma konusunda ihtiyaç duyduğunu ifade eden Öykü Ece Kaya, "İlk olarak okuldaki panoya asılan ilan aile duyduk. Merak ettik ve böyle bir afetin olabileceğini düşünerek buraya geldik. Gemici düğümlerini öğrendik. İlk yardımları öğrendik. Arama kurtarma hakkında bilgiler aldık. Haftaya da ev yangınlarını öğreneceğiz. Daha sonra da uygulamalara geçeceğiz. Ben Soma'dan geliyorum. Orada biliyorsunuz ki maden faciası oldu. Orada ilk böyle bir duruma ihtiyaç duymuştum. Daha sonra hayatımın belli bir kısmında ihtiyaç duyabileceğimi düşündüm. Öyle katıldım." şeklinde konuştu.

    Öğrencilerden Metin Ümit verimli bir kurs geçirdiklerini söyledi. Ümit konuşmasında "Buraya geldik ve ilk olarak ilk yardım eğitimi ile başladık. Kısa sürede gayet etkili bir ilk yardım eğitimi aldık. Bunu manken üzerinde uygulamalı olarak da gösterdiler. Ardında bağlarımız oldu. Yaralıyı ya da dağ da zor durumda kalan bir kişiyi hayata bağlamak adına bağ yapmayı öğrendik. Bu hafta da göründüğü üzere aracımız geldi. Araçtaki arama kurtarma ekipmanlarını tanıyoruz. Öğrendiğimiz cihazların uygulamasını da önümüzde ki hafta yapacağız. Hem birey olarak hem de topluma fayda olarak çok güzel bir eğitim aldığımızı söyleyebilirim. Buradan kursu açan Ereğli belediyesi İtfaiye müdürlüğüne teşekkürlerimizi iletiyoruz." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri