'Soma’da İşçiler Ocak Kapalı Kaldığı Sürece Maaşlarını Alacak'

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Manisa’nın Soma ilçesinde, Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait maden ocakları işçilerinin, ocaklar kapalı kaldığı sürece maaşlarını...

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Manisa’nın Soma ilçesinde, Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait maden ocakları işçilerinin, ocaklar kapalı kaldığı sürece maaşlarını almaya devam edeceğini bildirdi. Başkan Satır, açıklamasında, işçilerin maaşlarını almaya devam edeceğinin yasada açık bir şekilde yer aldığını kaydetti.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait Eynez Maden Ocağı’nda 13 Mayıs 2014 tarihinden bu yana kapalı olan Eynez ocağı işçilerinin 5 aydır hem firmadan hem de işsizlik fonundan çift maaş aldıklarını dile getiren Satır, aynı firmaya ait olan ve üretimi durdurulan Işıklar ile Atabacası ocağı işçilerinin de maaşlarının firma tarafından ödenmeye devam ettiğini bildirdi. Her üç ocakta da üretim olmamasına rağmen işçilerin ücretlerinin düzenli olarak ödendiğini belirten Satır, "Yasada açık bir şekilde yer alıyor. Bu üç ocakta da üretim yapılmasa dahi işçilerin maaşları ödenmeye devam edecek." dedi.

İşçilerin 5 aydır maaşlarını aldığını dile getiren Satır, "Bu yasa da açık, ocak kapalı kaldığı müddetçe arkadaşlarımızın maaşları ödenecek. Facianın yaşandığı Eynez ocağında yaklaşık 2 bin 300 arkadaşımız çalışıyordu. Bu arkadaşlarımız ocak kapalı olduğu için hem firmadan hem de devletten paralarını alıyor. Diğer iki ocağın işçileri de firmadan maaşlarını alıyor." bilgisini verdi.

Işıklar ve Atabacası ocaklarının kapalı olmadığını, buralarda üretimin yapılmadığını dile getiren Satır, "Müfettişler tarafından istenilen eksiklikler gideriliyor. Pazartesi gününe kadar Işıklar ocağında eksiklerin giderilmesini bekliyoruz. Müfettişler tekrar gelecek. Eğer iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda eksikler giderilmiş olursa tekrar üretim başlayacak. Biz bir an önce bu ocakların iş sağlığı ve iş güvenliği önlemleri tamamen alındıktan sonra tekrar üretime başlamasını istiyoruz. Bizim için en önemli şey iş sağlığı ve iş güvenliği." ifadesine yer verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri