Soma'da Facia Yaşanan Madenin İşletmecisi İlçede Bütün Üretimini Durdurdu

Manisa’nın Soma ilçesinde facia meydana gelen Eynez ile birlikte Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., bugün öğleden sonra ilçedeki bütün üretimini durdurdu. Facianın ardından firmanın bütün...

Manisa’nın Soma ilçesinde facia meydana gelen Eynez ile birlikte Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., bugün öğleden sonra ilçedeki bütün üretimini durdurdu. Facianın ardından firmanın bütün faaliyeti durdurulmuş, daha sonra sadece Işıklar'da bir bölgede kömür çıkarılmasına izin verilmişti. Bugün öğleden sonra şirket, Işıklar'da üç vardiya halinde çalışan bin 200 işçiyi, madeni kapattıklarını duyurup evlerine gönderdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın denetimleri sonucu Işıklar Maden Ocağı'nda, dördüncü ayakta 30 metre uzunluğundaki bir alanda üretim yapılmasına izin verildiğini belirten ve isminin verilmesini istemeyen bir işletme yekilisi, “Biz de bir aylık çalışma sonunda burasını bitirdik. İki bakanlık, anlaşıp işin devam etmesi konusunda izin veremedi. Bunun üzerine şirket de madeni kapatma kararı aldı.” dedi. Atabacası ve kazanın yaşandığı Eynez'in zaten kapalı olduğunu hatıratan yetkili, “Burada da üretim yapılmazsa işçiler değil, yönetici olarak bizler bile işsiz kalırız. Kesin sonuç, şirket yönetim kurulunun pazartesi günkü toplantısında belli olacak.” şeklinde konuştu.

Karar üzerine Maden İş Sendikası şubelerinin yöneticilerinin acil toplantı kararı aldığı öğrenildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri