Solak ve Ekler için son rötuşlar

TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekersporda, transfer çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Tokatspor’da forma giyen Ahmet Turan Solak ve Beylerbeyi’nde forma giyen Hasan Engin Ekler ile prensipte anlaşmaya varıldığını açıklayan yönetim kurulu bugün bu transferlere son noktayı koymak istiyor. İstanbul’da bir kez daha masaya oturularak arada bulunan küçük pürüzleri de bitirmek isteyen yeşil-beyazlılar, iki genç isme büyük ihtimalle imza attıracak.

Takıma kazandırılacak diğer futbolcularla ilgili transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içerisinde yürüten Şekerspor’un, orta sahanın sol önünde görev yapan bir futbolcu, bir forvet ve bir kaleci temas halinde olduğu belirtiliyor. Çalışmalarını aralıksız devam ettiren yeşil-beyazlıların anlaşma sağladığı isimleri önümüzdeki hafta içinde açıklaması bekleniyor. Bu sezon maçların erken başlayacak olması nedeniyle temsilcimizde hazırlıklarında Temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.
İç transfer konusunda ise çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılar öncelikle Kaleci Emrehan, Cem Baki, Hakan ve Faruk Temel ile yollarını ayırdı. Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında, yaşanan ekonomik kriz nedeni ile iç transferde futbolcuların ücretlerini daha aşağılara çekmeyi planlayan temsilcimiz yeniden anlaşma sağlamayı düşündüğü isimlere alınan kararları açıkladı.
Ülkede yaşanan mali problemlerin farkında olan futbolcular ise kendilerine iletilen kararları olgunlukla karşılarken, yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde bu isimlerle yeniden bir araya gelmesi bekleniyor. Transfer çalışmalarını yaşanan mali duruma göre şekillendirmeyi hedefleyen yeşil-beyazlılar, futbolcular ile yeniden anlaşma masasına oturulacağını ve anlaşma miktarlarının aşağılara çekileceğini açıklamıştı. Şekerspor, bu şartlar çerçevesinde uyum sağlayan futbolcularla sözleşme tazelenirken, anlaşmaya yanaşmayan isimler ile de yollar ayrılacak.
Yetkili ağızlardan konu ile ilgili net bir açıklama olmamasına karşın Kartal’ın hazırladığı rapora göre İshak, Şinasi, Hüseyin, Muhammet Reis, Gürsel, Ömer Ali ve opsiyon hakkı Şekerspor’da bulunan Emre gibi isimlerin takımda kalmasını istediği belirtiliyor. Şekerspor’un milli futbolcusu Ömer Ali için ise Fenerbahçe’nin ısrarcı olduğu, ancak yeşil-beyazlıların bu futbolcuyu vermek istemedikleri öğrenildi.
Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, yaşanan mali kriz nedeni ile transferde daha dikkatli ve daha emin adımlar attıklarını söyledi. Transfer görüşmesi yapılan futbolcuların maliyetlerinin yüksek olduğunu ifade eden Erence; “Görüştüğümüz futbolcuların isimlerini bu anlamda açıklamak transfer için sağlıklı olmuyor. Çünkü anlaşma aşamasında olduğumuz isimlerin talipleri daha da çoğalıyor ve fiyatlarını daha yükseğe çekiyorlar. Buda anlaşma zeminini bizim açımızdan çok zorlaştırıyor” dedi.
Kriz ile birlikte şehir olarak sporda zor günler geçirdiklerinin altını çizen Erence; “Özellikle Konyaspor’un içinde bulunduğu durum bunun en net göstergesi. Bu sene sezon başında önümüze çok büyük hedefler koymuyoruz. Ligde zirveye oynamak yerine sıralamada daha mütevazi yerlerde bulunmak hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk hedefimiz önümüzde çok zorlu geçecek olan bu seneyi atlatmak. İkinci hedefimiz ise daha genç bir kadro kurarak bir sonraki seninin takımını oluşturmak. Tüm transfer çalışmalarımızı bu hedeflerimiz doğrultusunda yürütüyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri