Söke’de Pamuğun Geleceği Konuşulacak

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, “Pamuğun Geleceği” konulu bir panel düzenleyeceklerini söyledi. 11 Eylül Perşembe günü Söke Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenecek panele çiftçileri ve sektör temsilcileriyle halkı...

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, “Pamuğun Geleceği” konulu bir panel düzenleyeceklerini söyledi. 11 Eylül Perşembe günü Söke Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenecek panele çiftçileri ve sektör temsilcileriyle halkı katılmaya davet eden Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, tüm sorunları burada tartışacaklarını belirtti.

Türkiye’nin pamuk üreticisi olduğu için tekstil ve konfeksiyonda da söz sahibi olduğunu belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, Türkiye’nin bir zamanlar dünyanın önemli pamuk üreticilerinden ve ihracatçılarından birisi olduğunu söyledi. Pamuk üreticilerinin geçmişteki günlerini özlediğini belirten Kocabaş, “Bu gün de durum farklı değil. Geçen ay tekstil ve hazır giyim sektörü, ihracat şampiyonu otomotiv sektörünü geçerek en fazla ihracat yapan sektör oldu. Tekstil sektörü ihracatta lokomotif olmayı sürdürürken ona hammadde sağlayan pamuk üreticileri yüksek girdi fiyatları ve yetersiz desteklemeler nedeniyle sıkıntı içindedir. Pamuk üretimin de uygulanan bu yanlış politikaların sonucu ülkemiz ürettiğinden daha fazla pamuk ithal etmek zorunda kalmaktadır. Yılda ortalama 1.3 milyon ton olan pamuk ihtiyacımız en az yarısı ABD ve Yunanistan’dan ithal ediyoruz. Oysa gerekli destek verilirse Türk çiftçisi bu pamuğu geçmişte olduğu gibi şimdi de üretebilir. Milyar dolarla ifade edilen paralarda ekonomimize kazandırılmış olur.” dedi.

Söke Ziraat Odası’nda yapılacak ve pamuğun ele alınacağı toplantıda pamukla ilgili tüm soruları tartışacaklarını belirten Kocabaş, “Panele ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. İbrahim Gençsoylu, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz ve Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Fatih Doğan katılacaklar.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri