'Sokakta Birbirimizi Görsek Tanımayız Ama O Müdürler Bize Puan Verdi'

Aktif Eğitim Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Eskişehir İl Temsilcisi Murat Gürcan, okul müdürlüklerinin puanlama sistemi ile belirlenmesinde adaletsiz ve komik durumların yaşandığını ve birçok okulun müdür olmadan eğitim ve öğretim yılına...

Aktif Eğitim Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Eskişehir İl Temsilcisi Murat Gürcan, okul müdürlüklerinin puanlama sistemi ile belirlenmesinde adaletsiz ve komik durumların yaşandığını ve birçok okulun müdür olmadan eğitim ve öğretim yılına başladığını vurguladı. Gürcan: “Okul ve velilerce verilen puanlarda sorun yok. Ancak bizi tanımayanlar bize puan verdi. İlçe Milli Eğitim müdürleri 2 ay önce atandı. Sivrihisar’dan yeni geldim. Birbirimizi tanımıyoruz. Çarşıda birbirimizi görsek o beni, bende onu tanımam. Ama bizlere puan verdi bu müdürler. Müdürleri böyle facia puanlama sistemi ile belirlediler.” dedi.

Sendika yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Gürcan, son günlerde gündemde yer alan eğitim ve öğretim sorunlarını değerlendirdi. Yeni eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını belirten Gürcan, okul müdürlüklerinin puanlama sistemi ile belirlenmesini ve bu esnada yaşanan adaletsizlikleri eleştirdi. Puanla sistemi nedeniyle birçok okulun müdür olmadan eğitim öğretim yılına başlandığını kaydetti.

MEB’nın öğretim yılı hazırlıklarında yöneticilerle ilgili boyutu ihmal ettiğini vurgulayan Gürcan, MEB Yasası'nın okul müdürlerini müktesep hak olmaktan çıkarıp, dört yılda bir yenilenen görevlendirmeler haline getiren, dört yıl ve üstü süre görev yapmış tüm müdürlerin görevlerine hukuksuz bir şekilde son verdiğini kaydetti. Gürcan, şöyle dedi: “Yönetici görevlendirme takviminin birinci aşaması 2-3 Eylül, ikinci aşamasının 11-12 Eylül ve üçüncü aşamasının 18 Kasımda sonlanacak olması yönetici ayağında problem olduğunun işaretidir. Bu durum yönetimde oluşacak boşluklar nedeniyle kargaşaya sebep olmaktadır. Yani, MEB 2014-2015 Öğretim yılı hazırlıklarının yöneticilerle ilgili boyutunu ihmal etmiştir.”

'BİZİ TANIMAYANLAR BİZE PUAN VERDİ, GELİN SİZ BU İŞİ ANLAYIN'

Eskişehir’de yarıdan fazla müdür adayının 75 puanın altında kaldığını vurgulayan Gürcan, okulda ve veliler tarafından verilen puanlarda sorun olmadığını yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ise puanların düştüğünü vurguladı. Puan veren müdürlerini yolda görseler kendilerini bile tanımayacaklarını aktaran Gürcan, durumu şöyle aktardı: “Bizi tanımayan arkadaşlar bize puan verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürleri 2 ay önce atandı. Ben Sivrihisar’dan yeni geldim ve bir okula müdür olarak verdiler. Milli Eğitim Müdürü beni, ben Milli Eğitim Müdürünü tanımıyorum. Çarşı da, Pazar da birbirimizi görsek ben onun müdür, o benim okul yöneticisi olduğumu bilmiyor. Ama bizlere puan veriyorlar. Geçici görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürleri kendilerine puan verdiler. Böyle bir puanlama sistemi oldu. Puanla belirleme sistemi bir facia.”

Bu puanlama sistemi ile akıbetlerinin ne olacağını bilmeyen yönetici ve öğretmenlerin yıllık izinlerini kullanamadığını vurgulayan Gürcan, “Sonuçlar belli olduktan sonra yıllık izin kullanılmaya başlandı. Durum böyle olunca da çoğu okulda öğretmen ve müdür yok. Bu durumdan da veliler çok şikayetçi. Öğrencilerin de mağdur olduğu ortada.” diye konuştu.

BAZI OKULLARDA HİZMETLİ YOK, TEMİZLİĞİ OKUL İDARECİLERİ YAPIYOR

Gürcan, ilginç bir iddia da bulunarak, bazı okullarda hizmetlilerin olmadığını ve temizliği müdür ve müdür yardımcılarının yaptığının anlattı. Gürcan, hizmetli konusundaki sıkıntıyı da şöyle belirtti: “İş Kur, hizmetli durumunu Milli Eğitimin yönetmeliğine göre değil, kendi yönetmeliğine göre ayarlıyor. O yüzden okullar temiz değil, kadrolu hizmetli de çok az. Müdürler, müdür yardımcıları ellerine fırça alarak temizlik yapıyorlar. Dışarıdan işçi çalıştırmak yasak, direk müdürlere ceza geliyor. O nedenle müdürler bu cezayı göze alamadıkları için kendileri yapıyorlar. Bu gün birçok okulumuzda yönetici ve öğretmenlerin okulu öğretime hazır hale getirebilmek için boya, badana gibi hazırlıkları bizzat yapmaları onlar açısından devletimize, milletimize ve mesleklerine olan aşklarının gereği olarak iftihar vesilesi olmakla birlikte MEB açısından utanç sebebidir.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri