Sokak ve caddeleri örnek ilçe: Karatay

6 milyon 424 bin 737 metrekare alanda 1 milyon 882 bin 961 ton sıcak asfalt serdiklerini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatayımıza gelen misafirlerimize sokakları ve caddeleri ile örnek bir Karatay sunmak bizim asli görevimizdir

Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu ile Karatay’a bağlanan merkeze uzak mahallelerde de asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler  ilçe merkezinde ve merkeze uzak mahallelerde sıcak asfalt, sathi kaplama, asfalt yama, parke ve bordür çalışmalarına ara vermiyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ilçede  de Karatay’ın hem Konyalılar hem de Konya'ya yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçiler için adeta şehrin vitrini olduğunu belirtti. Hançerli, "Hemşerilerimize ve dünyanın dört bir yanından Hazreti Mevlana'nın çağrısına uyarak Karatayımıza gelen misafirlerimize sokakları, caddeleri kaldırımları ile örnek bir Karatay sunmak bizim asli görevimizdir”dedi. Başkan Hançerli, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yapılan çalışma programı doğrultusunda Karatay'ın değişik mahallelerinin cadde ve sokaklarında çalışmaların hız kesmeden sürdürdüğünü söyleyerek,  çalışmalar kapsamında Çatalhöyük, Ulubatlı Hasan, Karakulak, İstiklal, Akifpaşa, Büyüksinan, Nakipoğlu, Karaaslandede, Fevziçakmak, Erler, Erenler ve Saraçoğlu Mahallelerinde asfalt çalışması gerçekleştirilirken; ihtiyaç duyulan yerlerde parke bordür, rögar çalışması, asfalt yama ve çevre düzenleme çalışmalarının da yapıldığını belirtti.

2 MİLYON TONA YAKIN SICAK ASFALT SERİLDİ

Başkan Hançerli göreve geldikleri günden bu yana 6 milyon 424 bin 737 metrekare alanda 1 milyon 882 bin 961 ton sıcak asfalt serimi, 1 milyon 632 bin 138 metrekare alanda parke çalışması, 1 milyon 034 bin 558 metrekare bordür serimi ve 5 milyon 050 bin 694 metrekare sathi kaplama yaptıklarını dile getirdi. Çalışmaların tüm mahallelerde koordineli olarak yürütüldüğünü ifade eden Başkan Hançerli, “Merkezde hemşerilerimiz ulaşımlarını rahatça sağladığı gibi, merkeze uzak mahallelerde de aynı konforu sağlamak için hizmeti genele ulaştırıyoruz. 6360 sayılı yeni Büyükşehir Yasasının özünde de bu var. Merkeze uzak mahallerimizde, yerleşim bölgelerinin ve bağlantı yollarının asfalt çalışmaları ve yayla yollarının çok büyük bir kısmı tamamlandı” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE UZAKLAR YAKIN OLDU

"İlçe merkezinde hemşerilerimiz nasıl evine işine ayağına çamur değmeden gidebiliyorsa, merkeze uzak mahallelerde de aynı imkânların tesisi için çalışıyoruz" diyen Hançerli, daha sonra şunları kaydetti: "Yeni bağlanan mahallerimizde merkez yerleşim bölgelerinin ve bağlantı yollarının asfalt çalışmaları tamamlanmıştır. Yayla yollarının büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Çalışmalar kapsamında Yarma Mahallesi’nde sıcak asfalt serimi de gerçekleştiriliyor. Hayıroğlu Mahallesi’nde de KOSKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon ve su borusu yenileme işlemlerini tamamlamasının ardından, Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin asfalt  çalışmaları yaptığını da belirtmek isterim. Ovakavağı Mahallesinde sathi kaplama çalışmaları yapılıyor. 6360 sayılı yasa sayesinde merkezdeki hizmetleri, merkeze uzak mahallelere de ulaştırılabildik. Belediye olarak Hayıroğlu ve Yarma Mahallelerine düğün salonu, kapalı pazar market, çocuk oyun alanlarının yanı sıra; Hayıroğlu ve Ovakavağı Mahallesine iki okul da kazandırdık."

KARATAY HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK

Başkan Hançerli, İsmil’in Konya’nın birçok ilçesinden daha büyük olduğunu dile getirerek, Büyükşehir Belediyesinin ve KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün İsmil’de kanalizasyon çalışmalarını bitirmesinin ardından; Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de asfalt çalışmalarını tamamladıklarını aktardı. Hançerli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca İsmil Termal Tesisleri Karatay Belediyesi’nin öz kaynakları ile gerçekleştirdiği en büyük yatırım oldu. Tesis, 17 bin 360 metrekare alanda yedi bloktan oluşan 112 villada huzurlu bir tatil için özel termal havuz ve otoparkı ile ev rahatlığını ve konforunu bir arada sunacak. İsmil Termal Tesislerinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Tesislerde 200 kişilik restoran, 100 ve 500’er kişilik çok amaçlı toplantı salonları olacak. Konferanslara, seminerlere, özel yemekli toplantılara, düğün, nikah ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacak tesis, ilçemizin gözdesi durumunda. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Karatay’da hizmet, özenli bir planlama ile merkezde ve merkeze uzak mahallelerde koordinasyon içerisinde yürütülüyor. Hazreti Mevlana’nın diyarı Karatay ve  Karataylılar hizmetin en iyisine layık."

ŞEHİR HASTANESİ ULAŞIM AĞI ALT YAPISI TAMAM

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, asfalt çalışmaları tamamlanan Yolboyu Caddesi ve Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesi ile birlikte bu noktaların ulaşım ağının çok önemli bir bölümünü oluşturacağına dikkat çekti. Bu yolların ulaşımı kolaylaştıracağını ifade eden Hançerli, "Geçtiğimiz yıllarda Karatay Belediyesi tarafından kullanılmayan su kanalına yağmur drenaj hatları, beton büzler, muayene bacaları ve yağmur suyu drenaj bağlantıları yapıldı. Genişletilen Kanal Caddesi, Karaman Çevre Yolu ile Adana Çevre Yolunu birbirine bağladı. Kanal Caddesi'nde de sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. Şehir Hastanesi hizmete açıldığında yoğun bir talep görecek. Yapılan çalışmaların hepsi geleceğe birer hazırlık Şehir Hastanesi hizmete girmeden etrafındaki ulaşım ağını oluşturmak büyük önem taşıyor. Planlamalar hemşerilerimizin Şehir Hastanesi'ne rahatça ulaşmaları için titizlikle hazırlanarak uygulandı. Şehir Hastanesi Karatay'a büyük değer katacak. Pek çok önemli projelerle birlikte Karatay, Konya'nın yükselen değeri oluyor. Çalışmalarımızın hepsi daha güzel bir Karatay için. Asfalt ve yol genişletme çalışmaları artan ulaşım ihtiyacını karşılamak için devam edecek" diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri