Sokak hayvanlarını ölüme terk etmeyin!

Konya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli Börü, “Belediyeler, işin kolayına kaçıp, küpeli hayvanları ölüm kampına götürmemelidir” dedi

Kış aylarının kendini iyice hissettirdiği, hava sıcaklığının sıfırın altına kadar düştüğü bu günlerde yine en fazla yardımı sokak hayvanları bekliyor. Olumsuz hava şartlarından en çok sokak hayvanları etkileniyor. Sokakta yaşayan çoğu kedi ve köpek, soğuktan ve açlıktan dolayı ölüme terk ediliyor. Bazı vatandaşlar, duyarlı davranıp günün belli saatlerinde evinin önündeki hayvanlar için bir kap su ve biraz yiyecek koysa da; bu sıkıntının üzerinden topyekün mücadele ile gelinebileceğinin bilincini taşıyor. Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli Börü ise bu anlamda belediyelere de büyük sorumlulukların düştüğünü ifade ediyor. Konya'daki tüm belediyelere çağrıda bulunan Başkan Börü, “Her şey sandık değil. Önemli olan hayırla anılabilmek. Sokak hayvanlarını ölüme terk etmeyin. Ağızsız ve dilsiz bu hayvanların sorunlarını gelin hep birlikte el ele çözelim” dedi.

LÜTFEN İNSANLIK AYIBI İŞLEMEYİN!

Belediyelerin, sokak hayvanları ile ilgili “Valilik Protokolüne” uyması gerektiğinin altını çizen Ümit Sürmeli Börü, bu protokole göre her ay 1 belediyenin sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılaması gerektiğini ve 1 yıl da bir de hayvanların tedavi masraflarını üstlenmesini öngördüğünü hatırlattı. Yıllardır Konya'da bu protokolün aksamadan devam ettirildiğini de aktaran Börü, şunları kaydetti: “Her şeyi vatandaştan beklemek olmaz. Her belediye hayvanların ağırlıklı olduğu yere mama veya sakatat bıraksa çok büyük sevabı var. Sahipsiz hayvanlar yardım edenlerin işi çok rast gider. Geçmişteki şehrin ileri gelenlerinde böyle bir anlayış vardı. Belediyeler, işin kolayına kaçıp küpeli hayvanları toplayıp ölüm kampına götürmemelidir. Bu barınaklarda hayvanlar mikrop kapıp ölüyor. Barınak soğuk. Yavrular yine donarak ölüme terk ediliyor. Ayrıca Sefaköy'deki barınakta çalışan işçi sayısı da az. Farkında olunmasa da bir türlü cinayet işleniyor. Aslım Çöplüğü, Bosna Hersek Mahallesi ve Tavus Baba Türbesi etrafında yardıma muhtaç yüzlerce sokak hayvanı yaşıyor. Bizim çeşitli gerekçeler ile barınaklar ile ilişkimizi kestiler. Konya'da sokak hayvanları ile ilgili insanlık ayıbı işleniyor. Son 10 yıldır hayvan gönüllülerine mama dağıtılıyordu. Bu yardım kesildi. Güya gönüllüler bu mamaları alıp, parası ile satıyormuş. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Yazıktır, günahtır. Önceden biz bir numara üzerinden Konya Büyükşehir Belediyesi acil kurtarma ekibine ulaşabilirdik. 'Alo' dememiz yetiyordu. Ekipler, gelip yaralı hayvanları alıyordu. Şimdi bu numara da kapatılmış. Vatandaş, merkez ilçe belediyelerin toplama ekibinin numarasını nereden bulabilecek? Yanlış bu uygulamalardan dolayı çok üzgünüz. Bizim, dernek olarak barınaklar ve yetkililer ile bütün iletişimimiz kesildi veya kestirildi.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri