Sokak hayvanlarını katletmeyin çağrısı!

Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Altınekin’de yaşanan hayvan hakları ile alakalı basın toplantısı düzenledi. Komisyon Başkanı Av. Ayşegül Başkoçak Çiftçi, “Sokak hayvanlarının öldürülmesi hem insanlığa hem de hukuka aykırıdır” dedi

Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Altınekin Belediyesi tarafından öldürülen hayvanlarına yönelik basın toplantısı gerçekleştirdi. Konya Barosu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısı Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukatların katılımı ile gerçekleşti. Komisyon adına konuşma yapan Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ayşegül Başkoçak Çiftçi, “Altınekin Belediyesi'nin 5199 sayılı Kanun'a riayet etmeyerek kanunlara ve yönetmeliğe aykırı hareket ederek sokak canlarını uyuşturucu iğne ile vurması neticesinde gelişen komplikasyonlar sonucu sokak hayvanlarını öldürmesi hem insanlık adına hem de hukuk adına kabul edilemez bir vahşettir” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Konya Barosu olarak konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Çiftçi, “Altınekin Belediye Başkanlığı’nın bu suç teşkil eden emrine ve de emri yerine getirerek suç işleyen ekiplerine ilişkin bugün Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak suç duyurusunda bulunulmuş ve idari soruşturma için gerekli birimlere ivedilikle başvurulmuştur. Altınekin Belediyesi’nin bugüne kadar sokak hayvanları ile ilgili tavrı her zaman olumsuz olmuş; besleme, kısırlaştırma noktasında hiç bir zaman kanuna uygun hareket edilmemiştir. Yıllardır Konya Hayvan ve Bakım evlerinde kısırlaştırma işlemleri için hiçbir canı sevk etmeyen ilgili belediye, sokak canları sayının artması ile çözümü kanuna aykırı eylemlerde aramıştır. Uzun zamandır devam eden ve bugün de son bulmayan veteriner hekim olmaksızın yasa dışı uyuşturucu iğne ile vurulan ve toplanıp bilinmezliğe atılan sokak hayvanlarına ait fotoğraf ve videolar ve tanık beyanları konuyla ilgili soruşturma dosyamızda da bulunmaktadır. Bu hayvanlar kanuna uygun biçimde Konya Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezine getirilerek kısırlaştırma ve aşılama işlemleri sonrası yaşadıkları doğal alanlara tekrar bırakılmak yerine yaşamalarının mümkün olmadığı çöplük alanlara atılmışlardır” şeklinde konuştu.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAK BAROLARIN GÖREVİDİR

Yaptığı açıklamada baroların görevinin hukukun üstünlüğünü savunmak olduğunun da altını çizen Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Ayşegül Başkoçak Çiftçi, şunları kaydetti: “Hukukun üstünlüğünü savunmak baroların kuruluş amaçlarında yer alan görevimizdir. Amacımız hiçbir kamu kurum ve kuruluşunu yıpratmak değildir. Amacımız, görevimiz gereğince kanun ve hukukun uygulanmasını sağlamaktır. Kanuna aykırı hareket edilen tüm eylemler takip edilecek ve bu hukuka ve insanlığa aykırı eylemin de hukuki sürecini en titiz biçimde yürüteceğiz. Konya Barosu olarak hayvanların ölümüne, tecrit edilmesine, işkence görmesine, acı çekmesine sebep olacak her türlü hak ihlalinin karşısında olacağız.”

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri