Sokak hayvanlarına sahip çıkın çağrısı

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, köpeklerin açlık ve soğuktan ölümlerine dikkat çekmek amacıyla üç köpek ölüsünü sembolik olarak kefenleyip Büyükşehir Belediye binası önüne getirdi

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, köpeklerin açlık ve soğuktan ölümlerine dikkat çekmek amacıyla hayatını kaybeden 3 köpeği kefenleyip, Büyükşehir Belediye binası önüne getirdi. Burada açıklama yapan ve ardından köpek ölüleriyle binaya girmek isteyen Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan'a polis ve özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Hayrettin Bulan, daha sonra belediyeye alınarak yetkililerle görüştürüldü.



BU HAYVANLARA BAKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Karatay ilçesine bağlı Tatlıcak Mahallesi'nde boş arazide bulduğu üç köpek ölüsünü sembolik olarak kefenleyip belediye binası önüne getirdi. Köpek ölülerini yere koyan Bulan, burada basın açıklaması yaptı. Çok sayıda köpeğin açlık ve soğuktan öldüğünü belirten Hayrettin Bulan, "Bu hayvanlar dilsiz. Bunlara bakmak hepimizin görevi. Soğuktan ve açlıktan ölen bin tane köpek var. Bu hayvanların önüne küflü ekmek koymak demek onlara bakmak demek değil. Bundan sonra yalnız şiddet gören kadın ya da evsiz kalan erkeklerin sesi değil, artık hayvanların da sesi olacağız. Tatlıcak bölgesinde çok sayıda köpek aç geziyoruz. Allah rızası için bu hayvanlara sahip çıkın, onlara yemek verin. Bunlar bize Allah’ın bir emaneti. Ölen köpeklerden birisi daha bebek. Vicdan sahibi herkesi sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyorum" dedi.

BELEDİYE GÖREVLİLERİYLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Bulan daha sonra köpek ölülerini belediye binası girişine götürdü. Özel güvenlik görevlileri tarafından belediye binasına girişine izin verilmeyen Hayrettin Bulan, köpek ölülerini yere bıraktı. Burada bazı kişilerle tartışma yaşayan Bulan, belediye başkanı ya da genel sekreterle görüşmek istediğini söyledi. Polis tarafından belediye önünden uzaklaştırılmaya çalışılan Hayrettin Bulan, daha sonra belediyeye alınarak yetkililerle görüştürüldü. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan'ın getirdiği üç köpek ölüsü de veteriner hekimler tarafından belediye önünden alınıp toprağa verilmek üzere götürüldü. Belediye yetkilileri görüşmelerin ardından Bulan, yetkililere ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, sokak hayvanlarına sahip çıkılacağını söyledi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN MERKEZ HİZMETİ

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi için Meram İlçesi sınırları içinde 1 milyon metrekare alanda 100 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren yeni Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktadır. 2 bin 500 hayvan kapasitesine sahip olan tesiste; tam donanımlı hayvan hastanesi, hasta ve yaralı hayvanlar için alttan ısıtmalı bakım odaları, yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, köpek kulübeleri, kedi evi, yem depoları, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanı bulunmaktadır. Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz de 7/24 Acil Müdahale, tedavi ve hekim hizmetleri, bakım, temizlik, kısırlaştırma, işaretleme, aşılama ve kayıt hizmetleri verilmektedir.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri