Sokak Hayvanları İçin Bakım Evi Veya Barınak Desteği İstediler

Batman Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Batman'da artış gösteren sokak hayvanlarına dikkat çekti. Sokak hayvanlarının bakım beslenme barınma gibi ihtiyaçlarının giderilmesi için ilgili kurumlarla görüşmelerini...

Batman Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Batman'da artış gösteren sokak hayvanlarına dikkat çekti. Sokak hayvanlarının bakım beslenme barınma gibi ihtiyaçlarının giderilmesi için ilgili kurumlarla görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Batman Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şehmus Yılmaz, tüm canlıların yaşama hakkına saygı gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

    Özellikle sokak hayvanlarının bakım beslenme barınma gibi ihtiyaçlarının giderilmesi için belediye ve valiliğe büyük görevler düştüğünü belirten Yılmaz, kavurucu yaz günlerinde park ve bahçelerde su ve mama kapları oluşturulması tüm canlıların su ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda duyarlı ve herkese örnek olmaları gerektiğini belirtti.

    Kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması geçici bir bakım evinin oluşturulması gerektiğini savunduklarını söyleyen Yılmaz, "Tek eksiğimiz Batman'da bakım evi veya barınak olmamasıdır. Sokakta kalan yaralı hasta veya kazaya neden olan hayvanlara acil müdahale gerekiyor. Yaralanan sokak hayvanlarının tedavi veya ameliyatının kısa zamanda veteriner kontrolünde yapılmasını, veterinerliğe başvurulan sokak hayvanlarının tedavi edilmeden gönderilmesi konusunda ki şikayetlerin giderilmesini istiyoruz." dedi.

    Bu konudaki çalışmalar için girişimlerini sürdürdüklerini kaydeden Yılmaz, "Batman'daki dernek üyeleri, Valilik ve Orman Su Müdürlüğü. işbirliği ile yakın zamanda Batman'dan güzel haberler geleceğine inanıyoruz. Tedaviye muhtaç hayvanlar için bir merkez, acil durumlar için veteriner hekim ve gönüllülerin dayanışma ve yardımları ile başarılı bir çalışmaya imza atılacağını umuyoruz. Tüm hayvansever dostlara ve ilgisini esirgemeyen kurum yöneticilerine teşekkür ederiz." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri