Sohbetleri geceye damga vurdu

TBMM Genel Kurulunda Devlet Bahçeli ve Tuğrul Türkeş’in samimi sohbetleri geceye damga vurdu.

Meclis'te dokunulmazlıklarla ilgili teklifin görüşüldüğü sırada MHP lideri Bahçeli ile AK Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Türkeş'in objektiflere yansıyan karesi geceye damga vurdu.

ADVERTISEMENT

Hürriyet'in haberine göre; Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulunda MHP lideri  Devlet Bahçeli ve MHP'den  AK Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı  Tuğrul Türkeş'in sohbet ettiği an objektiflere yansıdı.

SOHBET ETTİLER

Başbakan Yardımcısı  Tuğrul Türkeş, teklifin ikinci maddesi için oy kullanmaya giderken MHP grubunun ilk sırasında oturan MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeliile bir süre sohbet etti. Kısa süren sohbetin ardından Türkeş oyunu kullanmak üzere Bahçeli'nin yanından ayrıldı.

KARŞILIKLI SERT SÖZLER SARF ETMİŞLERDİ

Tuğrul Türkeş’in AKP’ye geçmesiyle son bulan 8 ay önceki Türkeş-Bahçeli polemiği sert sözlere sahne olmuştu.

“İHANET…MİRASYEDİ…”

MHP lideri Bahçeli Davutoğlu’nun davetine olumlu yanıt vererek 1 Kasım seçimleri öncesinde kurulan seçim hükümetinde görev almayı kabul eden Türkeş’e “Tarih turnusol kağıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez” diye tepki göstermiş MHP Genel Merkezi’nden ardı ardına yapılan açıklamalarda da Türkeş’e ‘hain’ damgası vurulmuştu.

“ALLAH BUNLARA İKTİDAR NASİP ETMESİN”

Tuğrul Türkeş de bu sözler ve hakkında açılan ihraç işlemleri için aynı sertlikte yanıt vermiş “Hak yiyen lider, adamları vasıtasıyla, partiden zorla attığı adama haricen ödeme teklif ettiriyor. Allah bunlara iktidar nasip etmesin. Türkiyem, yine büyük badire atlattın. Milletimizin ellerine sağlık… Rahmetli Türkeş hayatta ve iktidarda olsaydı Türkiye bu krizi yaşamazdı. Hiç kimse beni MHP’den atamaz atamamıştır da. Benim tapulu arazime başkasına gecekondu kurdurmam” demişti.

“BİR DAĞDAN BİR SERÇE KALKSA DAĞ NE KAYBEDER?”

Bahçeli, AKP’ye geçen Tuğrul Türkeş hakkında o dönem yaptığı bir başka açıklamada, “Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?” ifadelerini kullanmıştı.

“KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Türkeş ise, Başbakan Yardımcılığı görevini kabul etmesinin ardından gelen bu eleştiriye ise “MHP benim babamın partisidir, MHP benim için tektir. Milliyetçi hareket her şeyimdir. Beni partiden atmaya kimsenin gücü yetmez” diye yanıt vermişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri