Soğukta hayvanlara yiyecek desteği

Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava şartlarından etkilenen kedi ve köpekler için yaklaşık 400 kilo tavuk kırıntısı, kuşlar için de parklara 1 tona yakın yem bıraktı.

Kar yağışı ile birlikte sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar yiyecek sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkarak yiyecek, kuşlara da yem desteğinde bulundu. 
Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, belediyenin sokak köpekleri ve kedileri için örnek bir davranış sergilediğini, çöp tenekelerinin yanlarına yaklaşık 400 kilogram tavuk kırıntısı bıraktığını söyledi. 
Kuşlar için de parklara 1 ton yem bırakıldığını ifade eden Börü, Büyükşehir Belediyesine bu yaklaşımından dolayı teşekkür etti. 
Kış şartlarında sokakta yaşayan köpek ve kedilerin aç kaldığına işaret eden Börü, şöyle konuştu: 
''Sadece belediyenin desteği ile olmaz. Vatandaşlara da çağrıda bulunuyoruz. Çöp tenekelerinin kıyılarına yemek artıkları, ekmek parçaları bırakılırsa sahipsiz hayvanlar aç kalmaz. Kuşlar için de pencere kıyılarına ekmek kırıntısı bırakılabilir.'' 
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, olumsuz hava şartlarına göre kedi, köpek ve kuşlara yiyecek desteğinin süreceğini bildirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri