Soğukta arıza çoğaldı

Trafik kazaları da araç arızaları da arttı. Aracını kış şartlarına hazırlamayanlar bugünlerde yolda kalıyor. Mağdur olan birçok sürücü bakım için sanayinin yolunu tuttu. Sanayilerde ise yoğunluk arttı

Dondurucu soğukların yaşandığı bu günlerde trafik kazalarında ve araç arızalarında artışlar meydana geldi. Araçlarının kışlık bakımını yaptırmayanlar, dondurucu soğukların hissedildiği bugünlerde ya yolda kalıyor ya da özellikle aracı çalışmadığı için mağdur oluyor. Aracını kış şartlarına hazır hale getirmeyen sürücüler zor durumda kalıyor. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen çoğu sürücü arabasını çalıştıramıyor. Her gün onlarca sürücü sabah saatlerinde komşusunun akü takviyesi yardımıyla aracını çalıştırıyor. Akü takviyesi sırasında üzücü olaylar da yaşanıyor. Uzmanların "Yolda kalmamak ve kaza yapmamak için mutlaka aracınızın kışlık bakımını yaptırın" uyarılarını dikkate almayanlar hem kendi canlarını hem de başkalarının canlarını tehlikeye atmaya devam ediyor. Bir çok sürücü hala uzun yola yaz lastikleriyle çıkıyor. Ticari araçlar zorunluluk nedeniyle kış lastiklerini aylar öncesinden taktırırken hala bazı binek otomobillerde yaz lastiği kullanılıyor.

SÜRÜCÜLER BAKIMI İHMAL EDİYOR

Vatandaşların araçlarının kışlık bakımında ihmalkar davrandıklarını ifade eden oto tamir ustası Mehmet Balaban, “Sürücülerde bilinçsizlik var. Hava şartlarına uygun olarak trafiğe çıkmadıkları için zor durumda kalıyorlar. Trafik kurallarına uymadıkları için kaza yapıyorlar. Sürücüler, araçlarının yağına da dikkat etmiyor. Araçlarına antifiriz koyma yerine, su koymayı tercih ediyorlar. Böyle olunca araba her türlü sıkıntıyı veriyor. Çoğu sürücü, arabasını soğuk havaların etkisinden dolayı çalıştıramıyor. Arabasını çalıştıran sürücüler ise biraz mesafe aldıktan sonra sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyor. Bu tür sıkıntılar genellikle düşük modelleri çoğu arabada görülüyor” diye konuştu.

ARACIN BAKIMINI MUTLAKA YAPTIRIN

Sürücüler hangi model  araba kullanırsa kullansın, kesinlikle arabasını benzin ile çalıştırılmalıdır” diyen Balaban, şunları söyledi: “Araçlar genel olarak benzin ile çalıştırılmalı. Tüplü ve gazlı araba kullanan sürücülerde bu kurala uymalı ve aracını bu şekilde çalıştırılmalı. Arabanın kaloriferi sıcak üflemeye başladığı an, araba gaz veya tüpe geçirilebilir. Sürücüler, araçlarını tüple veya gaz ile çalıştırınca kar ettiğini zannediyorlar. Halbuki durumun böyle olması arabaya ve sürücüye zarardan başka bir şey vermez. Sürücüler sadece araçlarında birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalır. Araçların genel kışlık bakımı ihmal edilmemeli.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri