Soğuklar aktara yaradı

Konya'da soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte bir takım hastalıklar baş göstermeye başladı.

Konya'da soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte bir takım hastalıklar baş göstermeye başladı. Vatandaş, soğuk havalarda kendini gösteren grip ve soğuk algınlığına karşı şifayı, şifalı bitkilerde, çeşitli çaylarda ve karışımlarda aramaya başladı.

Mevlana Çarşısı civarında bulunan Ulusoy Şifalı Bitki ve Baharatlar dükkanı sahibi Mustafa Ulusoy, “Soğuk havalar en çok bize yaradı. Dükkanımızda bir çok hastalığa tedavi olucak bitkiler, çaylar, çeşitli yağlar ve karışımlar mevcuttur. Vatandaş da bu soğuk günlerde şifayı bizde bulmaya geliyor. Son günlerde en çok ıhlamurlu kış çayını satıyoruz.” dedi. Son günlerde aktarlarda ve eczahanelerde sıkça görülen argan yağı ile ilgili de konuşan Ulusoy, “Argan yağının bu kadar ilgi görmesinin sebebi, bu mucizevi yağın bir çok hastalığa tedavi niteliğinde olmasıdır. Özellikle de deriyi yenilemesi ve deri hastalıklarına iyi gelmesi vatandaşımızı bu yağa yönlendiriyor. Piyasada 5 TL'ye de argan yağı var 150 TL'ye de argan yağı var. Yani taklitleri çok. Asıl hastalıklara iyi gelen gerçek argan yağını anlamak için, bir aktara mutlaka danışılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

EN ÇOK IHLAMUR SATILIYOR

Soğuk algınlığına şifa olucak bitlileri ve çayları da söyleyen Ulusoy, en çok satılan ürünlerin ıhlamur çayı, zencefilli çay ve atom çayı soğuk algınlığına iyi geldiği için vatandaşların bu ürünlere yöneldiğini belirtti. Son günlerde aktarlara olan ilgiden bahseden Ulusoy, “Ürünlerimizden memnun kalan bir çok müşterimiz, eşine dostuna öneriyor. Vatandaşımızın rahatsızlıklarına şifa olacağını söylediğimiz ürünlerimizin yararını gören bir çok müşterimiz, artık her türlü rahatsızlıklarında doktara gitmeden önce bize başvuruyor. Müşterilerimizin bu güvenini kazanmak kolay değil. Verdiğimiz ürünlerin faydasını gördükten sonra müşterilerimizde dolayısıyla bir güven oluşuyor.” şeklinde konuştu. Tecrübeli olmanın bu sektördeki en önemli unsur olduğunu dile getiren Ulusoy, “İşinizin iyi gitmesi bilgili ve tecrübeli olmanıza bağlıdır. Ben bu işi yıllardır yapıyorum ve hiç kimse gelip de tedavimden şikayetçi olmadı. Rahatsızlıklarına şifa olarak verdiğimiz ürünlerden memnun kalıp, daha sonra teşekkür için dükkanamıza gelen bir çok vatardaşımız oluyor.” diye belirtti. Alternatif tıpa da değinen Ulusoy, “İnsanlarımız alternatif tıpa önyargılı bakıyor. Ama bilmiyorlar ki modern tıpta kullunılan ilaçların ham maddeleri bu bitkilerdir. Bazı ilaçlarda söylediğimiz küçük yan etkiler dışında hiçbir kötü yanı yoktur bu ilaçların.” dedi. Ulusoy, soğuk havalarda vatandaşın aktara gitmesinden dolayı işlerinin iyi gittiğini de söyledi.

BERKHAN PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri