Yüz felcinin soğuk havalarda, yüz kaslarını kontrol eden sinirlerin hasarı sonucu görüldüğünü kaydeden uzmanlar, "Yüz felcinden yüzün sağ ya da sol yarısı etkilenerek göz kapanmaz ve ağız bir tarafa doğru çekilir. Beraberinde kulak arkasında ağrı, tat duyusunda azalma, gözde yaşarma, işitmede aşırı duyarlılık olabilir. Yüz felçlerin çoğu idiopatiktir yani belirli bir sebep yoktur. Yüz felcinde en iyi tedavi bütün hastalıklarda olduğu gibi, hastalıktan korunmaktır. Özellikle yüz ıslakken soğuğa maruz kalmak bu riski daha da artırabilir" diye konuştu.
Hamilelerin yüz felci riskini önlemek için daha fazla dikkat etmesi gerektiğini anımsatan uzmanlar, "Yüzü atkıyla korunmalı ve sıcaktan soğuğa ani çıkışlar yapılmamalıdır. Felç olan yüz sıcak tutulmalıdır. Göz tam kapanmıyorsa gözün nemli kalması için mutlaka yatmadan önce göz kapatılmalı, damlalar ve pomatlarla göze bakım yapılmalıdır. Tedavide yüksek doz kortizon verilebilir. Yüz felçlerinde belli bir zaman fonksiyon olmadığı için kaslarda zayıflık olabilir. Sinirlerin kendini toparlayıncaya kadar oluşabilecek bu zayıflığın önüne geçmek için fizik tedavi yapılmasını gerekir.
Fizik tedavi kaslardaki spazmı çözmek, ağrıyı azaltmak ve kasları çalıştırmak açısından uygundur. Hastaya yüz kası egzersizleri, suyu pipetle içmek, sakız çiğnemek ve fasial tapping dediğimiz yüze uyuşma oluncaya kadar parmak uçlarıyla hafifçe vurma önerilir. Yüz felci egzersizleri günde en az 3 -5 defa ayna karşısında yapılır. Bu egzersizlerde ağız, burun göz, alın kasları ayrı ayrı çalıştırılır. Yüz felci geçirenlerin çoğu ilk bir kaç ay içinde mükemmel denilebilecek şekilde iyileşirler ve başka tedavilere genellikle gerek kalmaz" diye konuştular.