Soğan fiyatları düşüşe geçti

Özellikle yağlı yemeklerde sofralardan eksik edilmeyen ve faydası saymakla bitmeyen kuru soğan ve yeşil soğanın fiyatları üretim bolluğundan dolayı düştü

Hastalıklara yakalanmama noktasında ciddi katkılarda bulunan soğan, hastalık durumunda  iyileşme sürecini hızlandırıyor. Uzmanların haftada en az bir kere tüketilmesini tavsiye ettiği soğan özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı etkili olduğu görülüyor. Bu yıl üretimden dolayı fiyatların düşmesi de hem vatandaşın hem de esnafın yüzünü güldürdü. Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun çarşısında 25 yıldır esnaflık yapan Barış Uçal fiyatların düşmesinin soğan satışlarını da artırdığını ifade etti. Fiyatlar hakkında açıklamalarda bulunan Uçal, "Soğanın hem kurusu hem de yeşilinde düşüş var. Kışın 2-3 lira aralığında satılan soğan şu an 1-1.75 lira arasında değişiyor. Yeşil soğan ise 4-5 TL arasında satılırken şu anda 2.5- 3 TL arasında satıyoruz. Bu yıl üretim bereketi yaşanıyor. Haliyle bu da hem bizi hem de vatandaşımızı memnun ediyor" ifadelerini kullandı.

DONMUŞ SOĞANA DİKKAT

Soğan alırken çok ucuz fiyatlara vatandaşın aldanmaması gerektiğini söyleyin Uçal,"Kışın deepfreezelere atılan soğanlar şu an tezgahlarda satılıyor. Bu ürünler genellikle çürük ya da çimlenmiş olabiliyor. Pazarlarda 45-50 kuruş civarında satışa sunulan bu ürünler çok cazip fiyatlardan dolayı vatandaş tarafından ilgi görüyor. Fakat vatandaşlarımız hem sağlığı açısından hem de lezzeti açısından bu şekilde satılan soğanlara itibar etmemesi gerekiyor. Şu an kaliteli bir soğan en aşağı 1 liradan başlıyor. Zaten derin donduruculara atılan soğanı tazesinden ayırt etmek çok kolay" şeklinde belirtti.

TOHUMLUK ALMANIN TAM ZAMANI

Kuru tohumluk soğan satışı da yapan Barış Uçal , bu yıl tohumluk kuru soğan üretiminin artmasından dolayı fiyatların yarı yarıya düştüğünü söyledi. Uçal, “Geçen sene kuru soğan rekoltenin düşük, talebin yüksek olması nedeniyle fiyatlar 10 TL'ye kadar yükselmişti. Bu yıl üretimin artmasıyla tohumluk kuru soğanın kilosunu şu an 5-6 liradan satıyoruz. Vatandaşlar soğan dikimi için havaların ısınmasını bekliyor. Havaların düzelmesiyle tohumluk kuru soğan fiyatlarında az da olsa bir artış olabilir. Ancak geçen yılki fiyatlara yükselmez. Şu an tohumluk soğan almanın tam zamanı" dedi.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri