“soçi-2014 Olimpiyat Meşalesi 13 Yaşında Kızın Elinde Patladı”

2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları için Rusya’da elden ele gezdirilen olimpiyat meşalesinin Kostroma kentinde 13 yaşında bir kızın elinde patladığı iddia edildi.

2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları için Rusya’da elden ele gezdirilen olimpiyat meşalesinin Kostroma kentinde 13 yaşında bir kızın elinde patladığı iddia edildi. Olayın görüntüsü, amatör bir kameraya yansıdı. Patlamayı yalanlayan Rusya Olimpiyat Organize Komitesi, sadece meşalenin tamamının alev aldığını savundu.

Rus basınında yer alan haberlerde, Kostroma kentinde elinde olimpiyat meşalesi patladığı iddia edilen kızın elinin hafif yandığı belirtildi. Basın, kızın bir öğrenci olduğunu ve bu hususun meşalenin 14 yaşından küçüklere verilmemesi prosedürüne ters düştüğünü iddia etti.

Olayın basında geniş yer alması üzerine Rusya Olimpiyat Organize Komitesi yetkilisi Roman Osin, “Öncelikle o komite yetkilisi. 13 yaş doğru değil. İkincisi meşale patlamadı, sadece teslim alırken alev aldı. Meşalede bazı sorunların olduğunu kabul ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra Olimpiyat Organize Komitesi Başkanı Dmitri Çernışenko da iddiaları yalanladı. Komiteden yapılan yazılı açıklamada meşalenin patlamadığı, teknik nedenlerden dolayı yandığı kaydedildi. Açıklamada, “Meşaleyi ancak 14 yaşından büyük Rusya vatandaşları taşıyabilir.” vurgusu yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 Ekim’de Kızıl Meydan’da düzenlenen törenle 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için olimpiyat meşalesinin Rusya koşusunu başlatmıştı. Törenin ardından Kremlin Sarayı avlusunda koşu sırasında meşaleyi taşıyan sporcu Şavarş Karapetyan’ın elinde meşale sönünce Kremlin koruma görevlisi elindeki çakmakla meşaleyi tekrar yakmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri