Snowden’e Avukatından Anlamlı Hediye: Suç Ve Ceza Kitabı

Haftalardır Moskova’daki Şeremetyova Havalimanı’ndaki transit bölgede kalan CIA eski çalışanı Edward Snowden’e özgürlüğüne kavuştuğu gün anlamlı bir hediye verildi.

Haftalardır Moskova’daki Şeremetyova Havalimanı’ndaki transit bölgede kalan CIA eski çalışanı Edward Snowden’e özgürlüğüne kavuştuğu gün anlamlı bir hediye verildi. Edward Snowden’in avukatı Anatoli Kuçerena, müvekkiline dünyaca ünlü Rus klasik yazarı Fyodr Dostoyevski’nin (1821-1881) meşhur “Suç ve Ceza” eserini hediye etti.

Rus resmi televizyonu Rossiya-24 kanalına konuşan Kuçerena, Snowden’in düştüğü durum ile eserin kahramanı Raskolnikov’un iç çelişkileri arasında bir benzerliğin olup olmadığına işaret etmek gibi niyetinin olmadığını ifade etti. Rus avukat, “Bu dünya klasiği onun ilgisini çekecek. Rus mentalitesi ve bizim gerçekliklerle tanışması açısından.” dedi.

Kuçerena, CIA eski çalışanına bir başka ünlü Rus yazar Anton Çehov’un (1860-1904) eserlerini de hediye ettiğini sözlerine ekledi. Kuçerena, “Bu benim sevdiğim yazar, dolayısıyla bu eser de onun ilgisini çekecek. Çehov’un bir zamanlar o dönemde yaşayan insanlarımızı ve bizim gerçekliğimizi nasıl kaleme aldığı, tasvir ettiği ilgisini çekecek.” şeklinde konuştu.

İnterfaks haber ajansına göre, Kuçerena Snowden’in Şeremtyova havalimanı transit bölgesinden çıkması için Rusya Federal Göçmen Servisi’nin (FMS) hazırladığı belgeyi teslim etti. Snowden’in bugün bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Ajansa konuşan bir havalimanı kaynağı, Snowden’in şahsi eşyalarını alarak odasını terk ettiğini öne sürdü.

CIA hakkında ilginç iddialar ortaya atan Snowden, 2009'da Londra'da düzenlenen G20 zirvesinde ABD ve İngiliz istihbaratının konuk ülke üyelerinin telefonunu dinlemeye ve yazışmalarını ele geçirmeye çalıştığını öne sürmüştü. Snowden, Amerikan istihbaratının Google, Microsoft, Apple ve başka IT şirketlerinin kullanıcılarının şahsi bilgilerine ulaşabildiğini belirtmişti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri