Snowden konuştu, Çin endişelendi

ABD'de dinleme skandalını ortaya çıkarıp Hong Kong'a kaçan Edward Snowden'ın açıklamaları ABD ile Çin'in arasında yeni bir krize yol açtı.

Çin, Snowden'ın ABD'nin Çin'deki GSM operatörleri ve iki üniversiteyi izlediğini açıklamasının ardından konuyla ilgili "ciddi endişe" duyduğunu açıkladı.

 ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden'ın, ABD'nin hedefleri arasında Çin'deki cep telefonu şirketleri ve iki üniversitenin bulunduğunu açıklamasının ardından Pekin yönetimi, bu durumdan "ciddi endişe" duyduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD'de hükümete bağlı kuruluşlar tarafından Çin'e yapılan siber saldırılar nedeniyle bu ülkeye gerekli başvuruları yaptıklarını ifade ederek, Çin'in her türlü siber saldırıya karşı olduğunu yineledi.

Hua, Hong Kong'un "bir ülke, iki sistem" prensibiyle yönetildiğinin altını çizerek, merkezi hükümetin Hong Kong'un kanunlar çerçevesinde aldığı kararlara saygı duyduğunu belirtti.

Bir süredir bulunduğu Hong Kong'dan dün ayrılan Snowden'ın, Rusya'da Şeremetyevo Havalimanı'nın tarafsız bölgesinde beklediği bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri