SMMMO'dan ileri tarih istemi

SMMMO Başkanı İsmail Turan, Mükellef Bilgileri Bildirimi son verilme tarihini 31 Mayıs 2012den daha ileri bir tarihe uzatılması gerektiğini söyledi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Mükellef Bilgileri Bildirimi son verilme tarihini 31 Mayıs 2012’den daha ileri bir tarihe uzatılması gerektiğini söyledi.
Konya SMMMO Başkanı Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Maliye Bakanlığı tarafından 20 Ocak 2012 tarih ve 28179 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olan “413 sıra nolu vergi usul kanunu genel tebliği” ile 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dahil) tüm Kurumlar Vergisi, ticari kazanç (kazancı basit usulde tespit edilenler hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükelleflerine, merkez ve her bir şube için ayrı ayrı elektronik ortamda ‘Mükellef Bilgileri Bildirimi’ verme zorunluluğu getirilmiştir. Mükellef Bilgileri Bildiriminin her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarih aralığında mutlaka elektronik ortamda gönderilmesi zorunludur. Bunun yapılmaması halinde 2012 yılı için birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında bin 170 TL, ikinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçilere 580 TL özel usulsüzlük cezası kesilecektir. Mükellef bilgilerinin meslektaşlarım tarafından daha sağlıklı ve doğru şekilde verilebilmesi için son tarih olan 31 Mayıs 2012’nin daha ileri bir tarihe uzatılması gerekmektedir. Meslektaşlarım hem büro işlerindeki yoğunluk, hem de cari dönem yoğunluğu sebebiyle Mükellef Bilgileri Bildirimlerinde zorluk yaşamaktadırlar. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığının Mükellef Bilgileri Bildirimi ile ilgili son verilme tarihi konusunda daha duyarlı olacağına inanıyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri