Skandal fotoğraf üzerine harekete geçildi!

Şırnak Valiliği, PKK ile ilgili görüntülerin araştırıldığını açıkladı.

Şırnak Valiliği, "PKK 'nın Cizre ilçesinde ‘asayiş’ birimleri oluşturmasına" ilişkin açıklama yaptı.

Geçen pazar akşam saatlerinde Cizre ilçesinin Nuh Mahallesi'nde kendilerine "Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi" (YDG-H) adını veren ve yüzleri puşi ile kapalı yaklaşık 100 kişinin 'PKK Asayiş' adı altında araçları durdurup kimlik kontrolü yapması - sözde diploma töreni düzenlemesiyle ilgili Valilik'ten yazılı açıklama geldi. Valiliğin "Cizre ilçemizde huzur ortamını bozmaya yönelik eylemler" başlığıyla yaptığı açıklamada,

"23.06.2013 günü Cizre ilçemizde, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerin niteliği ve olayla ilgili gerekli çalışmalar etkin bir şekilde başlatılmıştır. Normalleşme sürecini ve huzur ortamını bozmak amacıyla karanlık odaklarca yürütülen bu tür eylemlere yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Öte yandan BDP Genel Başkanı Demirtaş, Cizre'deki görüntüler ile ilgili, "Cizre ilçe teşkilatımız ile birlikte bir soruşturma yaptıracağız. İşin özü nedir, ne değildir, kimlerdir, amacı nedir bütün bunları belki soruşturma sonucunda biz de öğrenmiş olacağız. Böyle bir dönemde kim böyle bir çalışmaya neden ihtiyaç duyar, amacı nedir daha doğrusu biz de araştırıyoruz. Emin değiliz kimlerin olup olmadığından yapacağımız soruşturma sonucunda net ve sağlıklı bilgiler ortaya çıkacaktır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri