Siyer-i Nebi başlıyor

Geçen yıl Konya’da 10 bin, ülke genelinde ise 200 bine yakın öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması bu yıl 19 Aralık'ta yapılacak. Yarışma için başvurular 1 Aralık'a kadar sürecek.

Konya genelinde bu yıl altıncısı düzenlenecek Siyer-i Nebi yarışması ile ilgili Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi. Konya genelinde altıncısını düzenlenecek Siyer-i Nebi yarışmasına, geçen sene Konya’da 10 bin, ülke genelinde ise 200 bin'e yakın öğrencinin katıldığı bir organizasyon olmuştu. Bu sene de her yıl olduğu gibi Konya'nın 31 ilçesinde de bu yarışma düzenlenecek. Bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunan  AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilat olarak, güzeli yaygınlaştırma da Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek, mesajımızı en doğru ve etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

FAYDALI BİR YARIŞMA

Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AGD Liseler Komisyonu bünyesinde tüm ülke genelinde organize edilen Liseli Gençler Efendimiz’in (sas) izinde Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nın bu sene altıncısını düzenlerken hedefimiz, lise öğrencilerimizin Efendimiz’e (sas) aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın, güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek, mesajımızı en doğru ve etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, günümüzde uyuşturucu, alkol, sigara, diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifşadın önüne geçebiliriz. Sevgili Peygamber’imizin (sas) hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı en büyük bahtiyarlık addedenler oldukça, Efendimiz (sas) hakkında daha birçok program ve yarışmalar düzenlenecektir. Bu yıl yapacağımız Siyer-i Nebi yarışmasına katılacak olan liseli gençlerimiz, MGV yayınlarından çıkan İbrahim Cücük hocamızın 'Ayet ve Hadislerler Peygamberimiz (sas) Yaşayışı, Ahlakı, Prensipleri' kitabından sorumlu tutulacaktır.”

YARIŞMA 19 ARALIK'TA

Başvuruların 1 Aralık'a kadar süreceğini belirten Parlak, “19 Aralık'ta ise inşallah yarışma düzenlenecek. Yarışma sonunda dereceye giren kardeşlerimizden birinciye umre, ikinciye Kudüs Gezisi, üçüncüye Laptop, dördüncü ile sekizinci arasına yarım altın, dokuzuncu ile yirmi dördüncü arasına bisiklet ve yirmi beşinci ile kırk birinci arasına çeyrek altın hediyemizi her sene olduğu gibi bu sene de 31 Aralık gecesi icra edeceğimiz 'Mekke’nin Fethi ve Gençlik' gecemizde hediye edeceğiz. Ayrıca, il birincisi kardeşlerimiz arasında yapılacak olan Türkiye geneli sıralamasında dereceye giren kardeşlerimiz de Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu hediyeleri alacaklardır” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri