SİYden badminton başarısı

Konya SİY sporcusu Osman Yüksel badminton BMW3 tek erkeklerdeTürkiye Şampiyonu oldu. Yüksel aynı zamanda BMW3 karışık çiftlerde de şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun 2011 yılı faaliyet programı dahilinde yer alan  Türkiye Bedensel Engelliler Badminton Türkiye şampiyonası geçtiğimiz hafta Hatay’da yapıldı. Şampiyona’da Konya SİY takımı sporcularından Osman Yüksel BMW3 tek erkeklerde birincilik kürsüsüne çıktı. Yüksel aynı zamanda BMW3 karışık çiftlerde de şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Konya’nın yetiştirdiği önde gelen sporculardan olan ve aynı zamanda badminton milli takımı, tekerlekli sandalye basketbol ümit milli takımı ve oturarak voleybol milli takımının vazgeçilmez oyuncusu Osman Yüksel, “Bir engelli olarak tüm sporları yapmak için can atıyorum. Spor yapmayı çok seven bir kişiliğim var, elde ettiğim başarılar ortada. Hedeflerim elbette bunlarla sınırlı kalmayacak, çok daha ileriye gitmek istiyorum. Genç ve ümit milli takımların ötesinde, A milli takımlarda da görev yapmak en önemli hedefim. Yavaş yavaş bunu da başarıyorum, artık A milli takımlarda da görev veriliyor. Konya’yı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Son şampiyonlukları da ilimize ve bağlı bulunduğum SİY kulübüne hediye ediyorum” dedi.

Beyefendi bir kişiliğe sahip olan ve elde ettiği başarılarla Konya’nın göğsünü kabartan Osman Yüksel’in yanı sıra bir başka SİY sporcusu Ahmet Çalışkan da BMW3 tek erkeklerde Türkiye 3. sü olurken, BMW3 karışık çiftlerde ise 2. sırayı aldı. Osman Yüksel’in, Haziran ayında Almanya’da düzenlenecek olan uluslar arası turnuva için milli takıma davet edilmesi bekleniyor. Yüksel’in şampiyonaları sadece bununla sınırlı kalmıyor. Başarılı sporcu oturarak voleybolda Ekim ayında Hollanda’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında mücadele edecek olan milli takımda da yer alırken, şampiyona öncesi 16 Mayıs’ta Adana ve Eylül ayında da İran’da yapılacak olan kamp kafilesinde çalışmalarını sürdürecek. Konya SİY Kulüp Başkanı Mehmet Çakıcı sporcularının başarısıyla gurur duyduğunu ifade ederek, “Konya SİY, daha önce basketbolda elde ettiği başarılara badmintonda da yenilerini ekledi. Sporcularımızdan Osman Yüksel ve Ahmet Çalışkan’ı elde ettikleri başarılar nedeniyle kutluyor, onları alınlarından öpüyorum. Konya’ya ve bizlere bu sevinci yaşattıkları için kendilerine teşekkür ederim. Kendilerinden bundan sonra yapılacak olan şampiyonalarda da aynı başarıyı beklemek, hakkımız. Osman Yüksel, Avrupa’da düzenlenen uluslar arası bir şampiyonada hem tek erkeklerde, hem de karışık çiftlerde 3. olarak, kendisini ispatladı. Diğer sporcularımızdan da benzer başarılar bekliyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri