Karayolları, kurum olarak Ülkemizin birçok bölgesinde önemli hizmetlere imza attı. Dünyanın en kaliteli yollarına sahibiz.
Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Sürekli gündeme getiriyorum, yılda 4 milyonun üzerinde aracın geçiş yaptığı, Konya-Seydişehir-Manavgat yolu üzerinde bulunan Alacabel geçidinin hali ne olacak?
Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım Alacabel’ i ziyaret ettiği zaman kar püskürtme aracına binerek 3 metre yüksekliğindeki karları temizlemiş, akabinde yaptığı açıklamada; “Bu çile bitiyor, Alacabel’ e tünel yapılması için talimat veriyorum” demişti.
Bakan yıldırım bu ziyareti 5 Mart 2012 tarihinde yaptı. O tarihten sonra projesi ihalesi ve diğer işlemleri derken temeli 17.10.2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldı.
Zamanın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ da şu açıklamayı yaptı.
"Özellikle Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridorunun tamamlayıcısı, Konya'yı Seydişehir ve Akseki üzerinden Antalya'ya bağlayacak, Alacabel geçidini, “kışın geçit vermez” geçidini iki tane tüp tünelle, 7 bin 360 metrelik iki tünelle birbirine bağlayacak, 19 kilometrelik, 215 milyon lira yatırım bedelli bir proje."
Dedi ve tünelin ulaşıma 2019 yılında açılacağını söyledi.
10 YIL DAHA AÇILMAZ
Kimse ümitlenmesin, Karayolları yöneticileri bu zihniyette olduğu müddetçe Yılda 4 milyondan fazla aracın geçiş yapacağı tünel 10 yıl daha açılmaz.
Geçtiğimiz günlerde Karayollarına 2021 yılı ödeneği ayrıldı mı? Ayrıldı ise ne kadar diye sordum, bir cevap alamadım.
Alamadım çünkü Karayolları “YOLLARI OLMAYAN YERLERE TÜNEL AÇMAKLA MEŞGUL”
KOMEDİ GİBİ
Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu'nda yapılan projede, "Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsünü yapmanın izahını” biri bana söylesin.
Yanlış anlaşılmasın, yolun yapılmasına asla karşı değilim, elbette yapılmalı,
Karaman-Mut-Silifke arasında bulunan yol hepimizin malumu, dar ve virajlı, bu yolun bir an önce yapılması ihtiyaç.
Ancak; gelin görün ki bu bölgede yol inşaatı olmadığı halde tüneller nerede ise tamamlanmış durumda.
NİSPET YAPAR GİBİ
Yine Karayollarından; “Antalya-Konya arasındaki Demirkapı Tüneli'nin 2022 sonunda hizmete girmesi hedefleniyor Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da yapımı süren ve trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i tamamlandı” diye bir açıklama geldi.
Üstüne basarak bir daha diyorum, bu yollar açılmalı, asla karşı değilim.
Yolları olmayan yerlere tünel açmayı düşünen Karayolları yolu olan ve yılda 4 milyon aracın geçiş yaptığı Konya-Seydişehir-Manavgat arasındaki Alacabel tünelini neden açmaz?
Sanki bir el Alacabel tüneli açılmasını istemiyor.
Konya-Seydişehir-Manavgat yolunun yüzde onu bile trafiği olmayan "Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsünü” yapacaksın, Mut-Silifke arasında yolu dahi olmayan bölgenin tünellerini, üstüne bir de yolunun ne zaman yapılacağı bilinmeyen Demirkapı tünelini tamamlayacaksın,
Sıra ALACABEL TÜNELİNE gelince sus pus olacaksın.
Bir memleketin kaynakları bu kadar mı? çarçur edilir. Yazık demeye bile dilim varmıyor.
Konyalı ve Antalya’ lı siyasilerin Karayolları yetkililerini uyarmasının zamanı hala gelmedi mi?