Siyasi kavganın mağduru olmayalım

Siyasi kavganınmağduru olmayalım İlgili belediyelerce tenteleri sökülmek istenen esnafların tepkisi büyüyor.

Yaklaşık 200 esnaf, yine bir araya gelerek Konya Büyükşehir Belediyesi'ni Belediye binasının önünde protesto etti. Esnaflar, "Biz belediyelerin kaldırımlarını işgal etmiyoruz" dedi. Esnaflar adına konuşan Mehmet Ali Çalık, kendilerinin yiyecek ve içecek sektöründe kanuna ve ahlaki değerlere aykırı bir iş yapmadıklarını belirtti. Tek isteklerinin uygulanabilir, ortak bir nihai kararın çıkması olduğunu dile getiren Esnaf Çalık, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Binlerce çalışanımız, tedarikçimiz ve müşterimiz dolayısıyla Konya halkı durumdan kötü şekilde etkilenecektir. Bizler telafisi olmayan bir zarar gördüğümüzde şehrin sosyal ve kültürel ihtiyaçları bundan sonra nasıl karşılanacak? Siz büyüklerimizin kaliteyi artırmak yerine bizi toptan yok etme yoluna gitmenizin bizim belediyemizin bir yolu olduğuna malesef inanamıyoruz. Siyasi bir kavganın tarafı ve mağduru olmak istemiyoruz. Belediyemizce defalarca, keyfi bir şekilde değiştirilen yönetmelikler ile artık kimsenin oyuncağı olmak istemiyoruz. Bizler basına yansıtıldığı gibi kaldırımları falan işgal etmiyoruz. Kamusal alanlara sarkmıyoruz. Kendi mülkümüz içerisinde makul düzenlemeye uymayı taahhüt ederek ticaretimizi yapıyor, binlerce kişiye iş imkânı sunuyoruz. Bizler, Konya ve ülkemiz için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.Ey Konya, halka hizmet hakka hizmet ise size hizmet eden bu sektöre ve binlerce çalışanına lütfen siz de sahip çıkın."

Açıklamanın ardından birkaç tane esnaf, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne girerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüşmek istedi. Ayrıca esnaflar, belediyelerin çifte standart uyguladığını söyleyerek, "Belediye, bazı esnaf kardeşlerimize 7 metre hak vermiş. Hak verdiği halde esnafın tentesini yıkacağını söylemiş. 150 bin 200 bin lira harcayıp, tente yaptırdık. Yıkılınca olan sadece esnafa olacak" dedi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri