‘Siyasi görüşün dışındayız’

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Atilla Ayhan, düzenlediği basın toplantısında 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Referandum ile ülkenin ikiye bölündüğünü söyledi.
Ayhan, “Anayasa’nın 136. maddesinde ‘Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik, ilkesi doğrultusunda bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek özel kanunda gösterilen görevleri yerine getirir’ hükmüyle yerini almıştır. Bu nedenle kurumumuzun milletimizin nezdindeki konumu ve saygınlığını dikkate alarak Referanduma ilişkin tercihle ilgili açıklama yapmayı uygun bulmuyoruz. Çünkü bizler herkesin din görevlisiyiz ve bütün siyasi görüşlerin dışındayız” dedi.

Tüm diyanet görevlilerin aynı hassasiyet içerisinde davranmaları gerektiğini de dile getiren Ayhan, “Hizmet kolumuzdaki diğer sendikaları da Diyanet İşleri Başkanlığının konumunu dikkate alarak duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak tüm yönetici ve üyelerimizin sağ duyusuna güvenerek, kişisel görüş ve iradelerine saygı çerçevesinde bu hassasiyete uymaya davet ediyoruz. Yapılacak Referandumun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca bu gün başlayan ramazan ayının da ülkemize birlik ve huzur getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri