Siyasetimiz halk için

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AKP’nin Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada halk için siyaset yaptıklarını söyledi
AKP Konya İl Başkanlığı ‘Siyaset Akademisi 2010 Güz Dönemi’ derslerini vermeye başladı. 320 öğrenciye siyaset akademisi dersi verilecek. İlk ders Alaaddin Keykubat Konferans Salonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in katılımıyla verildi. İlk derse, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AKP Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, merkez ilçe belediye başkanları ile partililer ve akademi öğrencileri katıldı. Siyaset akademisi dersinde konuşma yapan Bakan Dinçer, AKP'nin iktidarda olduğu 7 yıl içinde çok önemli 6 temel sorunla ilgili reformlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dış siyaset konusunda Türkiye'nin tutumu ‘Türkün Türkten başka dostu yoktur’du. Suriye, Irak, İran,  Ermenistan, Yunanistan, Bulgaristan düşmandı. Biz bu anlayışı ortadan kaldırdık ve bütün bu ülkelerle dost olma yoluna gittik. Hamdolsun bunu başardığımıza inanıyorum. Ekonomi konusunda iktidara geldiğimizde Gayri Safi Milli Hasıla 350 milyar dolardı. Biz bunu 7 yıl içinde 750 milyar dolarlara çıkardık. Düne kadar çift haneli hatta 3 haneli enflasyon ve binlerle ifade edilen faizleri gördük. Bugün enflasyon rakamı yüzde 8 seviyelerinde. Bu reformları bizler sizlerle birlikte sağlayabildik. Bu tasarladığımız ve yaptığımız tabloda icazet merciimiz de sizsiniz” dedi.
‘HALKIMIZA HİZMET İÇİN SİYASET YAPIYORUZ’
Siyasetin asıl amacının genel çıkarları özel çıkarlardan üstün tutmak olduğunu ifade eden Dinçer, “Biz siyaseti kendimize, eşimize ve yakınlarımıza menfaat sağlamak için yapmadık, yaptırmayız. Bir ülkede 2 sebeple siyaset yapılır. İlki kendi ve çevresindeki insanların çıkarlarını gözetmek ve yukarı çıkarmak için. İkincisi ise halkına hizmet için siyaset yapmak. Biz siyaseti kendimize destek ve menfaat sağlamak için değil bu ülke insanını geliştirmek ve uluslararası alanda rekabet gücünü arttırmak için yapıyoruz. Ana muhalefet partisi, iktidara geldiğimizden beridir bizi yolsuzluklarla suçlayıp durdu. Ama bugüne kadar bunlarla ilgili en ufak bir belge bile ortaya koyamadı. Eğer sizin aranızda belli bir mevkiye gelmek için siyaset yapacak varsa lütfen aramızdan ayrılsın” diye konuştu.
30 KİŞİYE SİYASET AKADEMESİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Toplumun siyasetten ne beklediğinin ve nasıl baktığının iyi öğrenilmesi gerektiğini dile getiren Ahmet Sorgun da “Bizden önce insanlar siyaseti yalan üstüne olarak tanımıştı. Vatandaş bizim dönemimizde siyasetin hizmet götürmek olduğunu anladı. Biz siyaset akademisi dersleriyle şu ana kadar 3 yılda 30 bin kişiye eğitim verdik” ifadelerini kullandı. 320 kişinin katıldığı akademi dersini Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Demirel verdi.
MUSTAFA AKÇA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri